Hirdetés

Figyelem, ezek a Samsung telefonok már nem kapnak több szoftveres támogatást, és egy táblagépre is ez a sors vár



|

Négy készülék is kiesik a koreaiak kegyeiből, köztük egy kifejezetten sikeres modellel.

Hirdetés

Szerencsére elmúltak már azok az idők, amikor lényegében csak az iPhone-okhoz kaptunk hosszabb távú szoftveres támogatást, hiszen az utóbbi időben a jelentősebb androidos gyártók is összeszedték magukat, köztük a Samsunggal, amely a nemrég piacra dobott S24-széria esetében már 7 évnyi frissítést biztosít a vásárlóknak.

Számos régebbi készülék azonban még nem élvezte ezt az extra gondoskodást, így a gyártó most felhívta rá a figyelmet, hogy néhány ilyen modell teljesen elveszítette a szoftveres támogatást. A Samsung biztonsági közleményeknek szentelt weboldalán tudatta, hogy a Galaxy A01 és a Galaxy A51, valamint a Galaxy Tab S6 5G és a Galaxy W20 5G a továbbiakban nem kapnak több frissítést. Mivel a Galaxy A50-sorozat hagyományosan a márka legjobban fogyó készülékei között van, így a 2019-ben megjelent A51 ejtése számos felhasználót érinthet.

Hirdetés

Ami a többi modellt illeti, az A01 egy szintén 2019-ben megjelent olcsóbb okostelefon, míg a Galaxy Tab S6 5G-t 2020 januárjában kezdték forgalmazni az előző évben kiadott Tab S6 ráncfelvarrott variánsaként. Ezekkel szemben a Galaxy W20 5G támogatásának leállítása nem érinti a világ nagyobb részét, ez a típusnév ugyanis a hajtogatós Z Fold2 (2020) kínai kiadását takarja, a kommunista országon kívül pedig még élvezi a gyártó gondoskodását a készülék.

A Samsung emellett azt is közölte, hogy a Galaxy A03 (2022) és a Galaxy Tab A8 (2021) a továbbiakban negyedévesről féléves frissítési ütemtervre vált, ami az utolsó lépés a szoftveres támogatás teljes megszűnése előtt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.