Hirdetés

Filmben szerepel egy japán tervezésű humanoid robot



|

Ishiguro Hiroshi japán robotfejlesztő rakta össze azt az Erica nevű robotot, ami intelligens, autonóm, és most filmben is szerepel.

Hirdetés

Újabb sztárral gazdagodott Hollywood, méghozzá egy humanoid robottal, ami filmben szerepel. A mesterséges intelligencia által vezérelt, autonóm robotot Ishiguro Hiroshi japán robotfejlesztő alkotta meg, ő az Oszakai Egyetem Intelligens Robot Laboratóriumának vezetője. Erica jelenleg az egyik legemberibb intelligens robot, és most egy film főszereplője is. A külsejét szépségversenyek győzteseiről mintázták, de azért jól látszik, hogy nem élő ember. A hangja is fémes, a mozgása pedig darabos. 

Hirdetés

Ez utóbbi miatt a film legtöbb jelenetében ül majd a robot. A tervezője olyan világot álmodott meg, amelyben ehhez hasonló humanoid robotok főznek kávét a kávézókban, ők a recepciósok. Ezekkel nem csak interakcióba lehet lépni, de érzelmileg is lehet kötődni. Az Erica nevű robot is recepciósnak készült, de hírbemondó is volt már. 

A mostani filmbe Sam Khoze producer válogatta be, a történet szerint pedig egy titkos kutatás eredménye Erica, amelynek keretében az embert tökéletesítenék. A robot öntudatra ébred, és megszöktetik a laborból, amikor az élete veszélybe kerül. Állítólag a filmben önálló színészként dolgozik a robot, és érzelmeket is kifejez - mindehhez magánórákat vett két éven át színészektől, testbeszéddel kíséri folyékony mondandóját, tanult színpadi párbeszédet is, 10 percig 80 témáról tud társalogni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.