Hirdetés

Filmes trükkel bővült a Microsoft Teams repertoárja



|

Már a green screen technológiát is támogatja a Microsoft konferenciaplatformja.

Hirdetés

Az utóbbi időben egy fokozattal feljebb kapcsolt a Microsoft Teams fejlesztése, a Microsoft ugyanis pár nap különbséggel jelentette be, hogy érkeznek a közösségi médiás appokból ismerős videós háttérfilterek és interaktív avatarok, magát az alkalmazást pedig az alapoktól építetik újra, hogy gyorsabb legyen és takarékosabban bánjon a hardveres erőforrásokkal.

A jelek szerint a redmondiaknak eszük ágában sincs lassítani, nemrég ugyanis egy újabb funkcióval bővült a repertoár, továbbra is a mesterséges hátterek műfajánál maradva.

Hirdetés

A Teamsbe is megérkezik ugyanis a filmiparban és a profi televíziózásban is előszeretettel alkalmazott green screen, azaz a zöld háttér technológia, melynek segítségével élethűbben oldhatjuk meg a beszélgetés hátterének kicserélését. A Teams Meetings konferenciahívásokat feldobó funkció a zöld mellett más színeket is támogat, és akár egy festett fal előtt is használhatjuk.

A Microsoft vonatkozó útmutatója szerint csak arra kell ügyelni, hogy az alkalmazott felület megfelelően sima és foltmentes legyen, a funkció aktiválása előtt pedig magától értetődően engedélyeznünk kell a videós háttéreffekteket is.  

Az újdonságot egyelőre csak a Microsoft Teams Public Preview csatornájának tesztelői érhetik el, valamint kizárólag a windowsos és macOS-es kliensek támogatják. Az utóbbi esetében további megkötés, hogy nem használható az Apple saját fejlesztésű M1-es és M2-es chipjeivel, vagyis kapásból kiesik a szórásból az összes almás számítógép, amely 2020 ősze óta jelent meg. A green screen-támogatás éles rajtjával kapcsolatban egyelőre nem közölt céldátumot a vállalat.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.