Hirdetés

A Firefox hibáján keresztül rémisztgetik a Windows felhasználóit



|

Egy Firefox-hibát használnak a hackerek ahhoz, hogy meggyőzzék az embereket: deaktiválják a rendszerüket.

Hirdetés

Az Ars Technica nemrég arról számolt be, hogy a hackerek a Firefox egyik hibáját kihasználva igyekeznek elhitetni az emberekkel, hogy hamarosan deaktiválják a rendszerüket. 

Hirdetés

A megjelenő üzenet szerint a Windows egyik rendszerleíró kulcsa illegális, mert az adott PC kalóz szoftvert használ, és vírusokat terjeszt az interneten. A szövegezés arra sürgeti az embereket, hogy keressék fel a Windows támogatói csoportját, majd egy hamis telefonszámot is mellékel. 

Az átverésnek persze szokásos módon elég gyenge szintű a szövegezése nyelvtanilag, ráadásul a Microsoft sosem használna véletlenszerű weboldalakat, hogy kalózverziós Windowsok után kutasson. A figyelmeztetés ráadásul macOS-en is megjelenik. A pánikkeltés hatására ugyanakkor akadnak, akik fizetnek, csak, hogy ne zárolják a PC-jüket. 

A hiba miatt az üzenet egyébként használhatatlanná teszi magát a Firefoxot is, egy végtelen ciklussal. A haladóbb felhasználók egyből tudják majd, hogy baj van, de a kevésbé tapasztaltakat nagyobb eséllyel húzzák csőbe. A Mozilla időközben már dolgozik a javításon. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.