Hirdetés

Fizetős fal mögé zárt egy közkedvelt funkciót a Spotify



|

Egyelőre csak tesztüzemről van szó, de már most is komoly felháborodást okozott a dolog.

Hirdetés

A Spotify legutóbb augusztus elején borzolta fel a felhasználók kedélyeit, amikor bejelentette a Premium csomag drágulását, amely végül hazánkat is utolérte, így az egyéni előfizetés már 1990 forintot, a családi konstrukció pedig 3290 forintot kóstál havonta.

Most pedig egy újabb népszerűtlen intézkedést hozott a platform: a zenestreaming-óriás fizetős fal mögé rejtett egy népszerű funkciót, amit eddig ingyenesen is élvezhetett a közönség.

Hirdetés

Egész pontosan az alkalmazásba integrált dalszövegekről van szó. Ezeket a Spotify két éven át tartó próbaüzem után 2021-ben tette hivatalosan is elérhetővé, nemrég viszont egy újabb teszt kezdődött, amelyben már csak a Premium-ügyfelek érhetik el őket. Aki balszerencséjére belekerült a tesztkörbe, azt az alábbi ablak tartóztatja fel, ha ingyenes felhasználóként próbál hozzáférni egy dalszöveghez.

Blud now they even added lyrics to premium?
by u/Cyan_Kushal in truespotify

A The Verge érdeklődésére a svéd szolgáltató kommunikációs vezetője, CJ Staney elmondta, hogy számos tesztet végeznek, amelyek közül néhány a "felhasználói élmény egyengetését" szolgálja, mások viszont csak tanulságként hasznosulnak. Magyarán egyelőre nem garantált, hogy végül  széles körben is bevezetik  a korlátozást.

A kérdés eldöntésében bizonyára nagy szerepe lesz a nyilvános reakcióknak, amelyek eddig - nem meglepő módon - cseppet sem lelkesek. Egy felhasználó például arra panaszkodik, hogy siketként csak a szövegen keresztül tudja élvezni a zenét, a Spotify viszont elveszi ezt tőle, megint más pedig egyenesen könyörgésbe fogott, hogy ne legyen fizetős a funkció.

A Spotify nem hajlandó elárulni, hogy pontosan mekkora merítéssel és mely piacokon teszteli a korlátozást, ahogy azt sem tudni, hogy meddig tart a próbakör.

 

  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.