Hirdetés

Fizetőssé teheti a 4K-s felbontást a YouTube



|

Újabb aggasztó kísérletet folytat a videómegosztó.

Hirdetés

Novemberben lesz 8 éve, hogy elérhetővé vált a Music Key, a YouTube előfizetős szolgáltatása, amelyből a rá következő esztendőben kinőtte magát a YouTube Red, 2018-óta pedig YouTube Premium néven kínál reklámmentes videózást, hozzáférést a YouTube Music zenei katalógushoz, valamint offline letöltést és a háttérben történő mobilos lejátszást.

A jelek szerint hamarosan újabb funkcióval bővülhet az idehaza 1790 forintos havidíjért elérhető tagság repertoárja, ám ez sajnos egy meglévő ingyenes lehetőség fizetőssé tételével látszik megvalósulni.

Hirdetés

Elsőként az Ihatesmokealarms nevű redditező számolt be róla, hogy az ingyenes felhasználói fiókjáról nézve prémium opcióként kezdett megjelenni a 4K-s felbontás a videók alatt. Az alábbi képernyőfotója mutatja is, hogy a 2160p-s beállításhoz már a YouTube Premium aktiválását kéri tőle a felület.

A jó hír, hogy a jelek szerint egyelőre csak egy korlátozott tesztről lehet szó, nálunk és a reddites kommentelők többségénél ugyanis továbbra sincs akadálya a nagyobb felbontás ingyenes kiválasztásának. Egy tesztből pedig nem feltétlenül lesz végleges megoldás: szeptemberben például 5-10, átugorhatatlan reklámból álló hirdetési blokkokkal kísérletezett a platform a videók előtt, ám végül - legalábbis egyelőre - belátta, hogy ez túlzás lenne.      

Magyarán most abban kell reménykedni, hogy a 2160p-s felbontás fizetőssé tételével is hasonló lesz a helyzet, míg ellenkező esetben főként a tévés tartalomfogyasztás közben fájhat a változtatás az ingyenes felhasználóknak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.