Hirdetés

Nincs többé elárasztott szomszéd, ha ezt használod



|

Minden ingatlantulajdonos belépőszintű rémálma egy falban vagy padlóban elreccsent vízvezeték, és az így okozott károk. Ha a csőtörést nem is tudjuk megakadályozni, a károkat megelőzhetjük ezzel a kütyüvel.

Hirdetés

Bizonyára vagyunk néhányan, akik a víz erejével nem csupán egy tengerparti nyaralás viharos napján találkoztunk, hanem saját otthonunkban is megtapasztaltuk egy eltört sarokszelep vagy éppen egy eltakart részen lévő csőtörés alkalmával. Előbbi talán azért jobb, mert nem alattomosan áztat, hanem elkezd ömleni a víz a lakásban, és azonnal tudunk cselekedni (már ha otthon vagyunk). De egy valódi okosotthonban az ilyen helyzetekre is van megoldás. 

Hirdetés

A Flo nevet viselő rendszer nem csupán monitoringot végez, hanem menedzseli is otthonunk vízellátását, méghozzá egy vezeték nélküli kapcsolattal rendelkező eszköz segítségével, melyet a Flo Technologies gyárt, és tegnap jelentett be. 

A rendszer egy egyszerű, könnyen használható alkalmazáson keresztül kommunikál az emberiséggel, és teszi mindezt a két legnépszerűbb mobilos platformon, tehát iOS-en és Androidon, így az eszköz kijelzőjén információt kapunk az aktuális víznyomásról, hőmérsékletről, és átfolyási mennyiségről. Könnyen kitalálható, hogy ezen értékek alapján képes érzékelni a rendellenességeket is, így elkerülhetőek az olyan kellemetlen esetek,hogy mit sem sejtve olvasgatjuk kedvenc napilapunkat, mire csenget az alsó szomszéd, hogy miattunk ázik a lakása egy rejtett repedés okán. 

 

A fenti kütyüben található szenzorok segítségével a Flo a gépi tanulás lehetőségét kihasználva, amolyan jóstehetség módjára idejekorán képes felismerni a rendellenességeket, és mivel felszerelni a bejövő ágra kell, képes arra, hogy a legapróbb problémákat is felismerje, így semmi jóvátehetetlen nem történik addig, míg el nem kezdjük a kárenyhítést. Külön említést érdemel, hogy "bemagolja" a lakók vízhasználati szokásait, így elkerülhetőek a fals riasztások, illetve nagyban segíti a takarékoskodást azzal, hogy menti az előzményeket, és mindenféle grafikonokon keresztül tájékoztat azokról. 

A gyártó szerint a Flo akár olyan apró rendellenességet is képes észlelni, mint egyetlen csepp víz egy perc alatt, és ha kívánjuk, emailben értesít vagy SMS-t küld a hibáról. A Flo vízfelügyeleti rendszert 2018-ban élesítik majd, mégpedig 699 dolláros áron, ám jelenleg amolyan early bird kereteken belül mindössze 399 dollárért rendelhető elő, ami bő 100.000 forintnak megfelelő amerikai fizetőeszköz, ám akár egyetlen alkalommal is megtérülhet, ha otthonunkat nem önti el a víz, míg házon kívül vagyunk. Akit bővebben is érdekel a dolog, az ide kattintva olvashat róla a gyártó honlapján. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.