Hirdetés

Fogalmuk sincs a Facebook felhasználóinak, hogy mennyi időt töltenek az oldalon



|

Maga a Facebook végzett el egy kutatást, amelyből kiderült, hogy a felhasználói extrém rosszul érzékelik, hogy mennyi időt töltenek el a közösségi oldalon.

Hirdetés

Rengeteg tanulmányban foglalkoztak már a közösségi média káros hatásaival, illetve azzal, hogy egyre nagyobb mértékben mobil- és appfüggő a társadalom, pedig ez elég rossz hatással van a lelki egészségre és még sok másra. Most pedig a Facebook saját kutatásának hála azt is tudjuk, hogy az emberek extrém rosszul tudják megbecsülni, hogy mennyi időt töltenek el a közösségi oldalon. A mostani felmérésekből kiderült, hogy az emberek túlbecsülik a Facebookon eltöltött órák számát, de sokkal többször nyitják meg az appot és az oldalt, mint azt gondolják. 

Hirdetés

Bár a szóban forgó kutatás nem volt átfogóan nagy, sem pedig tudományos jellegű, annyi mégis kiolvasható az eredményekből, hogy a vizsgált emberek többsége napi egy-két órát töltött el a Facebookon, kevesen pedig napi négy, öt óránál is többet lógtak rajta. Azonban hiába gondolta a többség, hogy csak kevésszer nyúl a Facebook után, igazából az a jellemző, hogy nagyon sokszor teszi ezt. Napi 15 alkalomnál biztosan gyakrabban. (Mivel ennél nagyobb kategória nem szerepelt a tanulmányban, így nem tudjuk, hogy pontosan mennyiszer.) Mindez pedig a fiatalabbakra még jellemzőbb. 

A szakértők szerint a Facebook felméréséből is kiviláglik, hogy túl sok időt töltenek az emberek a közösségi oldalakon, még a saját becsléseik szerint is. Illetve arra is rámutattak az eredmények, hogy az önkéntes adatszolgáltatás megbízhatósága megkérdőjelezhető. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.