Hirdetés

Földönkívüli bejárat vagy egyszerű kőképződmény? - különös dolgot fényképeztek le a Marson



|

A NASA Curiosity roverének képe természetesen nagyon hamar beindította a találgatásokat.

Hirdetés

Noha az űrkutatásnak nem ez az elsődleges deklarált célja, mégis sokan azt remélik tőle, hogy előbb vagy utóbb választ ad arra a kérdésre, hogy egyedül vagyunk-e az univerzumban, létezik-e máshol is intelligens élet. A bizonyítékok még váratnak magukra, ám ez nem tántorítja el az önjelölt "tudósokat" attól, hogy sorra álljanak elő hajmeresztőbbnél hajmeresztőbb teóriáikkal.

A közösségi média korában korlátlanul és lényegében ellenőrizetlenül terjedő konteók máglyaként lobogó tüzére most épp a NASA öntött olajat.

Hirdetés

Történt ugyanis, hogy a Marson tartózkodó Curiosity egy olyan fotót lőtt, amelyen tisztán kivehető egy leginkább valamiféle bejárathoz vagy kapuhoz hasonlító nyílás, ami látszólag egy nagy szikla oldalán tátong. A képet a rover Mastcamje készítette még május 7-én, és a NASA honlapján is meg lehet tekinteni.

Első ránézésre tényleg egészen mesterségesnek tűnik a kapu kialakítása, így ez még azok számára is érdekesebb találat lehet, akik amúgy nem hiszik azt, hogy nagy szemű, zöld űrlények bujkálnak a Curiosity kamerája elől a Marson. A korábbi példák alapján most sem az a legvalószínűbb megfejtés, hogy a pokolba vezető átjárót sikerült megtalálni, inkább valamiféle kőképződményről lehet szó, ami formája miatt könnyen beindíthatja a fantáziánkat. Persze azért remélhetőleg nem lesz szükség a Doom Slayerre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.