Hirdetés

Folytatódhat az Apple elleni per az iPhone akkumulátorok miatt



|

A bíróság ismételten elutasította a nagyvállalat ennek ejtésére irányuló kérését.

Hirdetés

Nagyon úgy néz ki, hogy tovább folytatódnak az Apple pereskedései a londoni bíróságon, ahol a minap a vállalat azt kérte, hogy utasítsák el az ellene benyújtott csoportos keresetet, amely a hibás akkumulátoraikra, és azok problémáinak rejtegetésére irányul.

A pert még tavaly, Justin Gutmann, egy fogyasztóvédelmi aktivista indította, aki azt állította, hogy a vállalat olyan akkumulátorokkal szerelte fel az iPhone 6, 6 Plus, 6S, 6S Plus, SE, 7 és 7 Plus készülékeit, amik egyszerűen nem voltak képesek lépést tartani az azokba szerelt processzorokkal és az operációs rendszerrel.

A perben Gutmann azzal vádolta a céget, hogy míg ők mindvégig tisztában voltak ezzel, ennek ellenére megpróbálták véka alá rejteni a problémát, miközben olyan szoftverfrissítéseket eszközöltek, amikkel tovább lassították az eszközöket. Ezek között került implementálásra egy energiagazdálkodási eszköz is, amely lényegében visszafojtotta és korlátozta a processzorok teljesítményét, ezzel jelentősen lassítva a mobilokat.

Hirdetés

Az Apple természetesen mindent tagadott (egyedül a 6S modellt illetően ismertek el néhány ezzel kapcsolatos problémát), így már májusban is megpróbálták ejteni a pert, azonban ekkor nem jártak sikerrel. A huzavona azóta is tovább folytatódott, míg a vállalat most ismételten egy újabb kérést intézett a bíróság felé az ügy ejtésével kapcsolatban, ahol továbbra is az ezt elutasító választ kapták.

Így tehát a pereskedés most tovább folytatódik, amivel kapcsolatban a bíróság már jelezte, hogy mivel egyáltalán nem tiszták a dolgok, így hosszú és nehéz jogi procedúrára számíthatnak a felperesek. Az Apple mindeközben ismételten azt hangsúlyozta, hogy a kereset teljesen alaptalan és semmilyen szándékos lépést nem tettek az eszközeik élettartamának lerövidítésére, vagy a felhasználói élmény rontására.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.