Hirdetés

Fontos biztonsági frissítés érkezik áprilisban a Microsoft Office szoftverekhez



|

Az internetes biztonsággal foglalkozó szakértők évek óta kérték a Microsoftot, hogy lépje meg ezt.

Hirdetés

Hosszú évek óta az internetes csalók egyik kedvelt módszere, hogy e-mailben, egy csalásra létrehozott weboldalon vagy valamilyen trükkös módszerrel eljuttatnak az áldozat gépére egy Office dokumentumot, amiben elrejtettek egy internetes makrót. Ebben a fájlban hagynak egy leírást, amiben részletezik, hogyan lehet engedélyezni ezt a makrót, ami utána a legkülönfélébb kártevők előtt tárja szélesre a kaput.

Persze aki egy kicsit jártasabb az internetes biztonság kérdéskörében, azonnal gyanút fog, sokan azonban nincsenek felkészítve ilyen esetekre.

Hirdetés

Az interneten számtalan veszély leselkedik a gyanútlan felhasználókra, ezért több szervezet is arra specializálódott, hogy kéretlenül is védelembe vegye a netezők közösségét. Ezek a szerveződések már évek óta kérték a Microsoftot, hogy az internetről letöltött, kétes forrásból származó dokumentumokban alapértelmezettként legyenek letiltva a csalásra használható makrók, most pedig úgy tűnik, hogy végre végbe megy a biztonsági frissítés.

2022 áprilisától kezdve az Excel, Access, PowerPoint, Word és Visio dokumentumokban a felhasználók nem tudják majd engedélyezni a makrókat, ha a rendszer úgy ítéli meg, hogy azok nem biztonságos forrásból származnak. A Microsoft a változtatástól azt várja, hogy ezáltal kevesebb lesz a fertőzött számítógép mind a munkahelyeken, mind pedig az otthonokban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.