Hirdetés

Fontos dologban változhat az iPhone SE



|

Az Apple végre tényleg aktualizálhatja a legolcsóbb iPhone-t.

Hirdetés

Amennyiben az Apple tartja magát a már bejáratott kétévenkénti frissítéshez, jövő tavasszal megjelenhet a 2016 óta forgalmazott iPhone SE-széria negyedik generációs kiadása. A márka legolcsóbb mobiljára igencsak ráférne a frissítés, hiszen a 2022-ben kiadott aktuális modell továbbra is az iPhone 6 idején lefektetett alapokra épül, 4,7 hüvelykes LCD kijelzővel, markáns kávákkal és Touch ID ujjlenyomat-olvasóval.

Az elmúlt hónapokban több pletyka is arra utalt, hogy az iPhone SE 4 végre túllép a közel 10 éves dizájnon, és legközelebb már egy modernebb készüléket kapunk. Legutóbb a MacRumors jósolta, hogy a következő generációs budget-iPhone az iPhone 14-re épül majd, így egész korrekt ajánlat lehet, most pedig egy újabb jelentés látszik alátámasztani az előrelépést.

Hirdetés

Ezúttal a MacRumors egy kínai szivárogtatóra hivatkozva arról számolt be, hogy az Apple tartósan üzemen kívül helyezte az iPhone-okba szánt Touch ID-modulok gyártására használt felszereléseket, ami arra utal, hogy a továbbiakban nem fogják új készülékekbe szerelni az eredetileg az iPhone 5S-sel (2013) bemutatkozott tapizós megoldást.

Ennek optimista magyarázata az, hogy az iPhone SE 4 valóban korszerűbb lesz, és az iPhone X-szel debütált Face ID arcazonosítást használja majd, ahogy a leszerelés időzítéséből akár arra is következtethetünk, hogy nincs messze a megjelenés, hiszen ha a cupertinóiak még sokáig forgalmaznák a Touch ID-alapú iPhone SE 3-at, akkor nem most nyugdíjaznák az ahhoz szükséges szerszámokat.

A pesszimista megközelítés alapján viszont akár az is megeshet, hogy az Apple teljesen beszántja az utóbbi generációban már nem túl sikeres SE-sorozatot, ahogy az sem kizárt, hogy a pletyka teljesen alaptalan. Magyarán ezen a ponton csak az biztos, hogy semmi sem biztos, de az tény, hogy minden szivárgást összevetve eddig több jel utal egy modernizált iPhone SE 4 érkezésére, mint amennyi ellene szól. Akit érdekel, hogy nézhet ki a ráncfelvarrott modell, annak ezt a cikkünket ajánljuk.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.