Hirdetés

Fontos frissítést kaptak a Samsung nyugdíjazott telefonjai



|

Évek óta nem támogatott készülékekhez nyúlt vissza a Samsung.

Hirdetés

A korábbi kritikákat megelégelve a Samsung immáron 4 új Android-főverziót és összesen 5 évnyi biztonsági frissítést ígér a Galaxy S- és Z-szériás mobiljaihoz, valamint egyes táblagépeihez (Tab S8-sorozat) és a Galaxy Watch 4 óta megjelent okosóráihoz.

Ezúttal azonban még ennél is tovább ment a vállalat, és egy nem várt frissítéssel állt elő a 2016-ban megjelent Galaxy S7-szériához, az egy évvel később piacra dobott S8-modellcsaládhoz és számos más, hivatalosan már évek óta nem támogatott telefonhoz.

Hirdetés

Az ilyen esetekben többnyire frissen felfedezett biztonsági rések szoktak a háttérben állni, ám a holland Galaxy Club beszámolója szerint ezúttal egy nem részletezett GPS-problémát orvosolnak a javítások, stabilabbá téve a funkció működését. Az S7-re és S7 Edge-re G93xFXXU8EVG3 firmware számmal, 31 MB-os méretben érkezett meg a csomag, míg az S8 és S8+ tulajdonosoknál 420 MB-ot nyom a G95xFXXUCDVG4 sorozatszámon futó fix.

A portál úgy értesült, hogy a Samsung további készülékekre, köztük a 2015-ös Galaxy S6-ra és a 2018-as S9-re is elhozza majd a javítást. A jelek szerint ráadásul nem csak a kiöregedett zászlóshajókat veszi a szárnya alá a koreai gyártó, időközben ugyanis a 2015-ben megjelent néptelefonra, a J7-re is beköszönt a GPS-frissítés.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.