Hirdetés

Fontos részlet derülhetett ki a Google következő népmobiljáról



|

Egy dán adatbázis buktathatta le a Google Pixel 8a-t.

Hirdetés

A Google még a 2018 őszén debütált Pixel 3 szériánál vezette be azt a gyakorlatot, hogy néhány hónap késéssel egy megfizethetőbb "a" kiadást is piacra dob a mindenkori okostelefonjaiból, így joggal számíthatunk rá, hogy hamarosan az október óta forgalmazott Pixel 8 család is megkapja a szélesebb tömegeknek szóló 8a modellt.

Most pedig a jóárasított készülék rajtjának közeledésére utal egy hivatalos bejegyzés, amely az eszközben dolgozó akkumulátor méretét is leleplezhette.

Hirdetés

Elsőként a MySmartPrice szúrta ki az alábbi regisztrációt a tanúsítványokat kiadó dán UL Demko adatbázisában, ahol egy titokzatos Google mobil tűnt fel GH2MB modellszámon, 4942 mAh-s akkumulátorral. Amennyiben ez a Pixel 8a, akkor a keresőóriás következő budget telefonja jelentősen nagyobb telepet kap majd, mint a 4385 mAh-val gazdálkodó Pixel 7a.

A MySmartPrice ugyanakkor megjegyzi, hogy a G2H2MB akár a hajtogatós Pixel Fold második generációját is takarhatja, hiszen tavaly a Pixel 7a és az első generációs csiki-csuki modell is ugyanazon a napon, május 10-én debütáltak. Sokkal okosabbak tehát a dán szivárgással sem lettünk a Pixel 8a-t illetően, de az legalább leszűrhető belőle, hogy valamelyik jövőbeli Pixel 4942 mAh-s akkuval érkezik, ahogyan az is, hogy nem lehet nagyon messze a rajtja.

A Pixel 8a-ról egyébként már tavaly ősszel nyilvánosságra került egy csokor nagy felbontású render, illetve januárban a termék állítólagos dobozáról is felbukkant egy kép a világhálón. Ha hihetünk az eddigi pletykáknak, a jóárasított Pixel egy 6,1 hüvelykes, 90 Hz-es kijelzővel bíró modell lesz, a hátlapján két (12,2 + 12 MP-es) kameralencsével, az előlapján pedig egy 10,5 MP-es szelfi szenzorral. A teljesítményről a Google Tensor G3 chip gondoskodhat 8 GB memória társaságában, a méret kapcsán pedig 152,1 x 72,6 x 8,9 mm-ről csiripelnek a jól értesült madarak.

A lehetséges leleplezési dátumot csak találgatni lehet: mivel a Google korábban csupán májusban és augusztusban mutatott be "a" kiadásokat, így nagy esély van rá, hogy most is ezen hónapok közül kerül ki a befutó, a dán tanúsítvány megszerzéséből ítélve pedig az előbbi tűnik valószínűbbnek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.