Hirdetés

Fontos változást eszközöl a nyomtatás kapcsán a Windows



|

Új korszakot nyitó döntésre szánta el magát a Microsoft.

Hirdetés

Az idősebb felhasználók közül sokan emlékezhetnek még, hogy korábban mekkora kihívást tudott jelenteni a Windows összeboronálása egy tetszőleges nyomtatóval, időközben viszont sokat javított a helyzeten, hogy a legtöbb nagy printergyártó a 2013-ban létrehozott, univerzális Mopria illesztőprogramra állt át, ami a Windows 10 21H2-es frissítése óta a platform szerves részét képezi.

Ennek széles körű elterjedtségét figyelembe véve a Microsoft most úgy döntött, hogy eljött az idő búcsút inteni a harmadik felektől származó drivereknek.

Hirdetés

A redmondiak ugyanis nemrég bejelentették, hogy 2025-től nem fogadnak több ilyen nyomtató-drivert a Windows Update-ben, 2027-től pedig a biztonsági célú javításoktól eltekintve teljesen megszüntetik a támogatásukat. A vállalat ugyan figyelmeztet, hogy a későbbiek során még változhatnak a határidők, de a jelenlegi menetrend alapján elmondható, hogy azért nem rohannak a dologgal.

Továbbá azt is fontos megjegyezni, hogy a szigorítás csak a Windows Update-rendszeren keresztül érkező csomagoknak szól, tehát a harmadik féltől származó illesztőprogramok felhasználói számára 2027 után is nyitva áll majd a lehetőség a driverek manuális frissítésére. A változtatás főként azokat érinti, akik még régebbi, a Mopria-korszak előtti időkből származó nyomtatókat használnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.