Hirdetés

Fontos változást jelent a Chrome 69



|

Ha valaki szeretné a Google szolgáltatásait használni, akkor ettől a verziótól kezdve kénytelen bejelentkezve maradni a Chrome-ban is.

Hirdetés

A Google ebben a hónapban tette közzé a Chrome böngésző 69-es verzióját. A célkeresztben a frissített kezelőfelület volt, illetve az új keresőfunkciók, valamint a jelszavak mentése. A Google azonban nem reklámozott egy fontos dolgot

Hirdetés

A Chrome 69-cel kezdődően ugyanis ha valaki bejelentkezik egy Google-szolgáltatásba, akkor automatikusan bejelentkezik a Chrome böngészőbe is. Ha a felhasználó kijelentkezik az egyikből, akkor a többiből is kilépteti a rendszer. Ez elsőre nem hangzik nagy dolognak, azonban érdekes következményei vannak a változtatásnak. 

A Google alap és bejelentkezett módban engedi használni a Chrome böngészőt. Bejelentkezve a Google menti a böngészési előzményeket, a könyvjelzőket, a nyitott oldalak listáját, a jelszavakat, a kitöltési adatokat és a beállításokat. Ez jó dolog, ha szeretnénk szinkronban tartani az eszközöket, és ott folytatni mobilon, ahol PC-n abbahagytuk. A Google ilyenkor viszont hozzáfér a személyes adatainkhoz. 

Az alap módban az adatokat helyileg tárolja az eszköz, vagyis a Google szervereire nem kerülnek fel az előzmények, sütik, jelszavak, egyéb adatok. Aki tehát bejelentkezés és adatmegosztás nélkül használná tovább a Chrome-ot, az még mindig megteheti. Viszont ha belép például a Gmailbe, akkor a Chrome 69-től kezdve a Chrome is bejelentkezik ugyanazzal a fiókkal, és egyből elkezdi megosztani az adatokat a Google irányába. Aki használna egy-két Google-szolgáltatást, de nem osztaná meg minden adatát a Google-lel, az nehéz helyzetbe került: a megoldást az inkognitómód vagy egy másik böngésző jelenti. 

Frissítés: a Google egyik mérnöke a Twitteren magyarázta el, hogy bár a Chrome valóban bejelentkezik a Google-szolgáltatásokba való belépésekor, de a böngésző nem kezdi el automatikusan szinkronizálni az adatokat, csak ha ezt jóváhagyjuk. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.