Hirdetés

Fordított vezeték nélküli töltéssel jönnek a Galaxy S10 modellek



|

A Huawei Mate 20 Pro után a Samsung legújabb csúcsmobiljai is képesek lesznek saját akkumulátorról feltankolni a vezeték nélkül tölthető eszközöket.

Hirdetés

A Huawei Mate 20 Pro bemutatója után az emberek valósággal megőrültek a fordított vezeték nélküli töltésért: a funkció lényege az, hogy az okostelefon vezeték nélküli töltőpadként viselkedve, a saját akkumulátorát felhasználva képes más eszközöket vezeték nélkül feltölteni, akár okostelefonokat is. Sajnos a gyakorlati tesztek hamar kiderítették, hogy a funkció inkább hangzatos, mintsem hasznos: 10 perc alatt 1 százalékos töltéssel lehet számolni, a technológia tehát praktikus, de fájdalmasan lassú, és talán még a vezeték nélküli fülhallgatókhoz is nagyon kevés. 

Hirdetés

A Samsung Members közösségi oldalán közzétett képek alapján azonban úgy tűnik, hogy ezt a funkciót a Samsung Galaxy S10 modellek is tudják majd. 

Előkerült egy kép egy demóállványról, gombokkal. Az első a mobilról játszik le bemutatót, a második a kijelzőjéről. A harmadik a képernyőbe épített ujjlenyomat-olvasót hirdeti (a Galaxy S10E-n ilyen nem lesz), a negyedik pedig a tripla hátlapi kamerát. Az utolsó pedig a fordított vezeték nélküli töltést reklámozza. 

A Samsung a funkciót Powershare-ként vezeti majd be, de a várakozások szerint nem lesz gyorsabb, mint a Huawei okostelefonján. Emiatt itt is inkább tetszetős extra lesz, mintsem a mindennapokban hasznos. 

A Galaxy S10E, Galaxy S10 és Galaxy S10+ modellek 3100, 3500 és 4100 mAh-s akkumulátort kapnak a várakozások szerint. Mindegyik február 20-án debütál, az MWC előtti Unpacked rendezvényen. A boltokban március 8-tól válnak majd elérhetővé. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.