Hirdetés

Fordulópontot jelenthet az iOS 18



|

Izgalmas pletyka látott napvilágot az Apple következő mobil operációs rendszeréről.

Hirdetés

Az idei évben az Android és az iOS aktuális nagy frissítései sem tépték le a fejünket, mivel a Google és az Apple is inkább a kisebb módosításokra koncentráltak. A cupertinóiak rutinja alapján ugyanakkor ezt jövőre egy izgalmasabb generációváltásnak kell követnie, amit most egy friss jelentés látszik alátámasztani.

Az évek során már számos esetben jól értesültnek bizonyult Mark Gurman ugyanis ezúttal arról ír, hogy a várhatóan 2024 őszén beköszönő iOS 18 jelentős változásokat hoz majd az iPhone-okat hajtó platformra.

Hirdetés

A Bloomberg elemzője sajnos nem megy bele túl mélyen a részletekbe, de tudomása szerint a fejlesztés középpontjában a mesterséges intelligencia-alapú funkciók állnak. Ezekben az Apple egyelőre kissé lemaradni látszik a témára nagy lendülettel rárepülő Google-hez és Microsofthoz képest, ám nemrég egyenesen a vezérigazgató Tim Cook erősítette meg, hogy nekik is nagy terveik vannak az AI-jal.

Gurman értesülései alapján a vállalat vezetősége "ambiciózusként és lenyűgözőként" jellemzi az iOS 18-at, amely az MI-trükkök mellett áttervezett dizájnt, jobb teljesítményt és nagyobb biztonságot is nyújthat. Az elemző úgy tudja, hogy az Apple-nek ezúttal kimondottan fontos az operációs rendszer izgalmassá tétele, mivel az azzal debütáló iPhone 16-széria nem hoz majd komoly fejlesztéseket. A jelentés végezetül az App Store-on kívüli alkalmazásboltok ügyére is kitér.

Mint ismert, az Európai Unió által elfogadott Digitális Piacokról Szóló törvény értelmében az Apple is kénytelen engedélyezni az alternatív beszerzési forrásokat, amiből sokan arra következtettek, hogy az iPhone-okon is lehetséges lesz az Androidon megszokott sideloading. Gurman szerint viszont erről szó sincs, mivel a cupertinóiak egy "szigorúan visszafogott" rendszeren dolgoznak, amely csak bizonyos feltételek mellett engedi majd az alternatív forrásból származó appok telepítését.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.