Hirdetés

Forgalomba kerülő termék lesz a Motorola karperecként hordható telefonjából



|

Egyelőre nincs neve a Global Tech World '23-on bemutatott készüléknek.

Hirdetés

A funkcionális használati tárgyak fejlesztői, mikor egy termék megalkotásán dolgoznak, leginkább a használhatóságot és a praktikumot tartják szem előtt. Van azonban, hogy egy újdonság bevezetésével kísérleteznek és fantáziájukat szabadjára engedve alkotnak valami kevésbé egyértelműt, egy olyan terméket, ahol a használhatóság másodlagos, és valamilyen koncepció mentén igyekeznek villantani.

Az ilyen ötleteknek és koncepcióknak volt idén színtere a Lenovo Global Tech World '23 néven futó rendezvénye. Az idén október végén megrendezett bemutatón a Lenovóhoz tartozó Motorola egy igazán érdekes koncepciót mutatott be. A még névtelen termék egy karperecként is használható telefon pOLED kijelzővel ellátva. Ez az LG által kifejlesztett, polimer anyagra épített OLED egy flexibilis, végletekig alakítható képernyőt eredményezett, így jött az ötlet, hogy akár csuklóra is rá lehetne hajlítani.

Hirdetés

Bár a bemutatón mindenki azt gondolta, hogy a megalkotott termék csak a kitalált innovációt hivatott demonstrálni, de mára kiderült, hogy ez nem így van: önálló termékként fog megjelenni a 2024-es barcelonai MWC-re (Mobil Világkongresszus) időzített bemutató után. Ez ugyan nem egyértelmű egy-egy újdonság megjelenésénél, de a termék Magyarországon is kapható lesz közvetlenül a debütálás után.

Az még nem derült ki, hogy a piacra kikerülő termék mennyire fog hasonlítani az októberben megvillantott bemutatódarabhoz. A bizonyos keretek között tetszés szerint állítható kijelzőjű készülék, mivel a műanyag panel egy textilből készült hátlapot kapott, valóban feltekerhető a csuklóra, de meghajltható híd alakban, sőt, akár egy kis talpat is hajtogathatunk neki, ami képes megtartani a kijelzőt. Ez jól jöhet videótelefonálás közben, vagy amikor mindkét kezünket szeretnénk használni.

A kijelző, azon felül hogy hajlítható, a megjelenített tartalmat is a képernyőhöz alakítja, ami miatt többen a Motorola Razr 40-eséhez is hasonlították már. Annyiban tényleg áll a párhuzam, hogy a Razr 40 külső képernyője is teljes értéékű kijelzőként funkcionál. A készítők szerint a készülék nem csak telefonként használható, hanem az akár alkalmi öltözetünk kiegészítője is lehet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.