Hirdetés

Forradalmi szenzor ígér fájdalommentes vércukorszint mérést



|

Az Afon Technology találmánya folyamatosan monitorozza viselője állapotát.

Hirdetés

Habár sokan pletykálták, hogy az idei Apple Watch elhozza majd a szúrásmentes (non-invasive) vércukormérési funkciót, a cupertinóiak 7. generációs okosórája végül egészségügyi fejlesztés nélkül debütált. Ha a kaliforniai óriás nem is, egy kis brit cég viszont már közel lehet a megoldáshoz, és még csak nem is kell hozzá drága órát vásárolnunk.

Az Afon Technology fejlesztés alatt álló szenzora ugyanis alkalmazáson keresztül bármely támogatott mobiltelefonnal, okosórával vagy táblagéppel képes együttműködni, majd megállás nélkül figyelemmel kísérni a viselője vércukorszintjét.

Hirdetés

A monmouthshire-i startup Afon sensor nevű kütyüje egy kis korong, amit a csukló belső felére csatlakoztatva kell hordani, speciális kialakításának hála pedig akár önmagában, vagy meglévő okosóránk szíjára is rögzíthető. Az érzékelő Bluetooth-on keresztül kapcsolódik a telefonos alkalmazáshoz, folyamatosan táplálva az appba a vércukorszint állását.

Ami pedig a technológia megbízhatóságát illeti, Dr. Hans De Vries, a cukorbetegség kutatásával foglalkozó német Profil professzora egy korábbi jelentésben biztatóan nyilatkozott az eredményekről:

"A klinikai vizsgálatok során az Afon eszközt mind hiperglikémiás, mind hipoglikémiás körülmények között értékeltük, és meglepődve és izgatottan tapasztaltuk a technológiában rejlő lehetőségeket."

Az Afon sensor megjelenési dátumával kapcsolatban viszont csak egy homályos ígéret van, hogy a jövő év végéig talán még sor kerülhet a rajtra, így még megeshet, hogy ez is csak egy be nem váltott ígéret marad annak a világszerte élő 422 millió cukorbetegnek, akik az életük során akár 80 ezerszer is kénytelenek megszúrni magukat az elkerülhetetlen mérésekhez.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.