Hirdetés

Fotók árulkodnak az iPhone 16 Pro továbbfejlesztett hűtéséről



|

Újabb szivárgás utal rá, hogy a jövő iPhone-jaiban nem fog gondot okozni a melegedés.

Hirdetés

Ahogy a napokban mi is beszámoltunk róla, a Kosutami néven futó szivárogtató nemrég azt jósolta, hogy az Apple tanult az iPhone 15 Prót és Pro Maxet sújtó túlmelegedésből, ezért a várhatóan jövő ősszel debütáló iPhone 16 Pro/Pro Max esetében már egy továbbfejlesztett konstrukció fogja kordában tartani a Celsiusokat.

Kosutami szerint ezt egy grafén-alapú, fém burkolattal bíró akkumulátorral érhetik el a cupertinóiak, amire most fényképeken is vethetünk egy pillantást.

Hirdetés

A szivárogtató már az eredeti jelentésében is elmondta, hogy személyesen is látott prototípusokra alapozza az értesülését, az X (korábban Twitter) felületén megosztott galéria pedig alátámasztani látszik a dolgot. A fotókon megvillantott kísérleti alkatrész állítólag az iPhone 16 Próhoz tartozik, és ugyanazt az L-formájú kialakítást alkalmazza, mint az iPhone 15 Pro-sorozatból ismert akkumulátorok, ám itt a szokásos műanyag fólia helyett fém burkolat fogja össze a dolgokat.

Kosutami hozzátette, hogy a képeken egy korábbi prototípus látható, amitől annyiban különbözik az Apple által aktuálisan tesztelt dizájn, hogy fényes helyett matt fém borítja, illetve áttervezték a csatlakozóját is. A fotók továbbá elárulják, hogy egy 3355 mAh-s akkuról van szó, ami ugyan egy leheletnyivel izmosabb az iPhone 15 Prót életben tartó 3274 mAh-os egységnél, ebből azonban nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, hiszen a 2024-es megjelenésig még többször is változhat a konstrukció.

A szivárogtatásról beszámoló 9to5Mac mindenesetre emlékeztet, hogy Kosutami korábban az Apple Watch FineWoven-szíjának debütálását is sikerrel jósolta meg, így nem kizárt, hogy ezúttal sem téved, és valóban érkeznek a fém tokozású akkuk, amelyek az egyenletesebb hőelosztás révén küszöbölhetik ki a túlmelegedést. Az új anyaghasználat kapcsán adja magát a kérdés, hogy ezzel vajon nehezebbé válnak-e a telefonok, ám egy kommentárra válaszolva Kosutami azt állítja, hogy a fémre váltás nem jár extra súllyal.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.