Hirdetés

Függetlenedne Kínától az Nvidia, fontos partnerség születhet



|

A zöldek tárgyalásba kezdenek, hogy egy másik országban erősítsék meg a termelési kapacitásukat.

Hirdetés

A Kínából indult koronavírus-világjárvány látványosan rámutatott az ide bekötött globális ellátási láncok sérülékenységére, újabb lendületet adva az USA és a kommunista állam között dúló gazdasági háború miatt már egyébként is folyamatban lévő diverzifikációs törekvéseknek.

Világszerte ugyanis egyre több vállalat igyekszik úgymond több lábon állni, és más országokba kihelyezni bizonyos gyártási és fejlesztési feladatokat, ebből pedig eddig főként India és Vietnam látszanak profitálni. Ami az utóbbit illeti, nemrég az Apple kapcsán merült fel, hogy helyi szereplőkre bízhat egy fontos feladatot, most pedig az Nvidia is a vietnamiaknál kopogtat.

Hirdetés

A Reuters beszámolója alapján ugyanis az Nvidia a héten Hanoiban kezd tárgyalásokat a vietnami tech szektor képviselőivel és a területet szabályozó hatóságokkal, méghozzá a chipgyártással kapcsolatos együttműködés kiterjesztéséről. A hírügynökség ezt egy kiszivárgott meghívóra alapozza, amihez egy anonim belsős forrás azt is hozzátette, hogy a várakozások szerint legalább egy vietnami céggel megállapodást fognak kötni a témához kapcsolódó technológiák transzferéről.

A jelentés kapcsán Vietnam befektetésekért felelős minisztériuma és vállalat (FPT, Vingroup) is megerősítették a hétfőn esedékes találkozó tényét, egyéb részletekkel viszont nem szolgáltak. A Reuters emlékeztet, hogy az Nvidiának van mire építenie a Kínához hasonlóan autoriter módszerekkel irányított országban, mivel korábban több vezető vietnami céggel is partnerségre léptek a felhős AI-technológiák alkalmazásában.

A vállalatnak nemcsak a Kínától való függetlenedés érdekében jöhetne kapóra a chipgyártás helyi kiterjesztése, hanem a kapacitás puszta növelése miatt is, az idén kirobbant mesterséges intelligenciás láz következtében ugyanis óriási lett a kereslet a vállalat AI-célú hardverei iránt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.