Hirdetés

„Fura pózban” sétált, 306 CPU-t találtak a testére ragasztva



|

Nem a fémdetektor buktatott le egy csempészt, aki Kínába akart alkatrészeket vinni.

Hirdetés

Valószínűleg kevesen gondolkodtak már el azon, mekkora lehet egy CPU tömege, de az interneten természetesen erre is van válasz: rövid keresés után megtudtam, hogy átlagosan 60 grammot nyom egy processzor. Gyors fejszámolással (vagy számológép appal, mégis csak 2023-at írunk) kideríthető, hogy 306 processzor 18360 gramm tömegű, tehát aki ennyit akar a testére erősíteni, kb. 18 kiló extra terhet lesz kénytelen cipelni. Azt már azért megérzi az ember.

Kínában a napokban elkaptak egy csempészt, aki Makaóból próbált hajón bejutni, de az ellenőröknek feltűnt, hogy furán, "abnormális pózban" jár.

Hirdetés

Miután lekapcsolták, nem drogokat (és nem is ROG-okat), hanem 306, gondosan becsomagolt processzort találtak nála a derekára, lábaira és hátára ragasztva. A képek alapján nem friss modelleket vitt, hanem régebbieket, de nem tudni, hogy hogyan szerezte őket, és hova tartott velük. 

Rendszeresen kapnak el csempészeket hardverekkel és elektronikai eszközökkel a kínai határellenőrzéseknél: a múlt héten valaki 420 darab M.2-es SSD-t kívánt Makaóból bevinni, tavaly pedig egy nőt 200 CPU-val és iPhone-okkal fogtak el, amiket egy műhasban rejtegetett, terhesnek álcázva magát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.