Hirdetés

Furcsa helyen bukkanhat fel az AMD egyik Big Navi GPU-ja



|

Lehet, hogy a jövőben már bizonyos autókba is belekerül a gyártó grafikus processzora?

Hirdetés

A PC-k és a konzolok elengedhetetlen része a GPU, hiszen többek között ezeknek a grafikus processzoroknak köszönhetően élvezhetjük a jobbnál-jobb videojátékokat.

Nem olyan régen az AMD be is mutatta az RX 6000-es szériájú videokártyáit, amelyeket sokan csak Big Naviként emlegetnek, és könnyen lehet, hogy a jövőben nem csak játékra használt masinákban találkozhatunk a vadonatúj chipekkel.

Hirdetés

Kiszivárgott dokumentumok szerint ugyanis az elektromos járművek gyártására szakosodott Tesla a Navi 23-as GPU-t akarja felhasználni az autóihoz, méghozzá az úgynevezett infotainment, vagyis az információra és szórakoztatásra kialakított rendszer működtetéséhez. Erről egyébként egy viszonylag megbízható, főként az AMD-vel foglalkozó szivárogtató, Patrick Shur írt a Twitteren, viszont a bizonyítékokat időközben el kellett távolítania a posztjából a forrás védelmének érdekében.

Szerintetek tényleg ilyesmit tervez Elon Musk cége?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.