Hirdetés

Furcsa macska-egér játék dúl az Apple és az iMessage-t Androidra hozó Beeper között



|

A cupertinóiak mindent megtesznek a szervereikre rácuppanó szolgáltatás blokkolásáért, most épp ők állnak nyerésre.

Hirdetés

A különböző chatplatformok integrálásában utazó Beeper nemrég indította útjára a Beeper Mini alkalmazást, amelynek segítségével akár androidos telefonról is küldhetünk iMessage-üzeneteket, így azok a fogadó félnél is kék buborékban jelennek meg, ellentétben a zölden felbukkanó, szimpla SMS-ekkel.

A kaliforniai üzemeltető ezt az Apple szervereihez kapcsolódva érte el, ami értelemszerűen nem nyerte el a cupertinóiak tetszését, ezért biztonsági kockázatra hivatkozva néhány nap után lelőtték az appot. Csakhogy ezzel még közel sem volt vége a történetnek.

A 9to5Google beszámolója alapján ugyanis egy bizarr macska-egér játék bontakozott ki az Apple és a Beeper között: az elmúlt napokban az almás cég többször is elérhetetlenné tette a Beeper Mini és a Beeper Cloud szolgáltatásokat, ám a fejlesztőknek több-kevesebb sikerrel mindig sikerült visszaállítaniuk a működést.

Hirdetés

E sorok írásakor éppen Tim Cookék állnak nyerésre, a Beeper-társalapító Eric Migicovsky ugyanis egy üzenetben közölte, hogy a legutóbbi közbelépéskor az Apple-nek már a felhasználók 60%-át sikerült blokkolnia a Beeper Miniben és az univerzális chat appot hajtó Beeper Cloudban is. A csapat azonban nem adja fel, és továbbra is dolgozik a javításon.

Ehhez kapcsolódóan Migicovsky felhívta rá a figyelmet, hogy a felhasználók figyelmeztetést kaphatnak arról, hogy egy új Macet adtak a fiókjukhoz, mivel az Apple-szerverekkel való kapcsolat létrehozására használt eszközüket Macként azonosítja az almás cég. Hogy végül ki fárad el előbb, azt nem tudjuk megjósolni, de a történet mindenesetre kísértetiesen emlékeztet arra az adok-kapokra, ami az utóbbi hónapokban a reklámblokkolókat letiltó YouTube és azok fejlesztői között zajlik.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.