Hirdetés

Furcsa módszerrel keltették életre a Flash – A villám cameo szereplőit



|

Hogyan beszélnek a már elhunyt színészek? Mondjuk így.

Hirdetés

Éppen 30 éve, hogy a filmtörténetben először tűnt fel CGI által megjelenített karakter a filmvásznon, a tragikusan elhunyt Brandon Lee, A holló című film zárójelenetében. Az akkor még gyerekcipőben járó technológia mára kinőtte magát, és sok tekintetben forradalmasította a hollywoodi filmek világát. Nem csoda, hogy egyre gyakrabban nyúlnak ehhez az alkotók, bár a megoldások még mindig meg tudnak minket lepni.

A Flash - A villám kapcsán óhatatlanul is spoileres érdekességekről lesz szó, szóval csak akkor olvass tovább, ha már láttad a filmet, vagy nem zavar az ilyesmi. 

Hirdetés

Az új Flash-moziban is több cameo-karaktert a CGI jelenít meg: a Helen Slater által megformált Supergirlt, Christopher Reeve Supermanjét és az Adam West-féle Batmant is így láthattuk viszont. Mivel West és Reeve már nem élnek, egy szokatlan újdonsággal rukkoltak elő a film készítői: a YouTube-on fellelhető felvételek hangsávjait dolgozták és használták fel a halott színészeket megjelenítő részeknél.

A ScreenRant interjút készített a film hangszerkesztésért felelős munkatársával, Nancy Nugent-tel. Nancy nyilatkozata szerint a YouTube-ról leszedett hangsávokkal kapcsolatban csak azt kellett kideríteni, hogy törvényileg mit használhatnak fel belőle, majd lecsupaszítani őket a zenei sávoktól. Értelemszerűen a praktikum a hangminőség rovására ment, de ennél fontosabb szempontnak tartották a készítők, hogy a megfelelő részleteket megtalálják, ami már csak abból a szempontból is furcsa, hogy kereskedelmi forgalomban is elérhetőek ezek, például legálisan hangtárból.

Sajnos a film maga ezzel együtt nem lett sikeres, ahogy igazán maradandónak sem nevezhető, a sok remek ötlet ellenére.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.