Hirdetés

Furcsa trükkel térne vissza az amerikai piacra a Huawei



|

Nagyon kellene a tengerentúli vásárlóerő a kínai gyártónak, ott viszont már az 5G dívik, amelyet elvileg nem használhatnak.

Hirdetés

Már jövő év elején elárasztaná az amerikai piacot 5G-s telefonokkal a Huawei, ami azért érdekes, mert a kínai gyártónak tilos az ország cégeivel üzletelnie, illetve ott (is) fejlesztett technológiát használnia. Az országos tiltás még Trump idejéből való - azóta megerősítette a jelenlegi elnök, Joe Biden is.

Lényege, hogy miután gyanús lett, hogy a vállalat a kínai kormány számára kémkedik mobiltelefonjai segítségével, megtiltották neki, hogy amerikai szoftvereket és hardvereket használjon. Azaz saját fejlesztésű Android-variánst és alkalmazásboltot kell használnia és elbúcsúzhatott a Google termékeitől is, és a készülékek nagy részét sem árulhatja az országban. (Hogy ez a felhasználók szempontjából mit jelent, arról itt írtunk.)

Hirdetés

A Financial Times most megtudta: a Huawei arra készül, hogy megkerülje a szankciókat és visszatérjen az amerikai piacra. Például úgy, hogy áttervezik a már meglévő termékeiket, akár kevésbé fejlett chipseteket használva, amelyek nem tartalmaznak amerikai megoldásokat és szabadalmakat. A lap szerint ennek előkészítését már a szigorítások bejelentése előtt megkezdték, és a régi-új chipseteket le is gyártotta is a Taiwan Semiconductor. 

Igen ám, csakhogy Amerikában 2023-ban nem életképes ötlet piacra dobni 5G nélküli mobilokat. A Huaweinek erre is van egy kreatív megoldása:

5G-s hálózati modulokkal ellátott telefontokokat árul majd, amelyek "visszaokosítják" a lebutított mobilokat, így bárki használhatja az új hálózatot.

A részletek még nem ismertek, és a Huawei sem szólalt meg az ügyben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.