Hirdetés

Gamereknek és irodistáknak csinált tökéletes asztalt a Corsair



|

Az irodai használatra és a gamerek igényeinek megfelelően is optimalizálható bútor kényelmi funkcióit napestig lehetne sorolni.

Hirdetés

Az elmúlt egy-két évtizedben az emberek mintha jobban odafigyelnének az egészségükre, hogy mit esznek, mit isznak, mennyit mozognak. Az irodai munka során legtöbbször görnyesztett testtartásban dolgozunk, ami nem kedvez az aktív életmódot élőknek, de annak még rosszabb, aki teljesen mellőzi a testmozgás minden formáját. Óránként érdemes egy-két alkalommal felkelni és pár percig álló helyzetben maradni. Ez azonban sokszor kibillent minket a munkából, megzavarja a rutinunkat és nehezebb is utána visszarázódni, a tennivalóra koncentrálni. Adódik tehát a kérdés, hogy megéri-e estére elgémberedni és pár éven belül derékfájósnak lenni, csak hogy haladjunk a munkával.

Erre a dilemmára találtak ki egy igazán praktikus eszközt, az állítható magasságú asztalt, amit igény szerint alatt alakíthatunk át ülőből álló magasságba anélkül, hogy egy-két percnél tovább fel kellene függesztenünk a munkát.

Hirdetés

A számítógép alkatrészeket gyártó és forgalmazó cég, a Corsair most egy ilyen projektbe fogott. Egy igazán sokoldalú, többfunkciós és különféle használati típusokra egyaránt alkalmas munkaasztalt alkotott meg, ami még idén kapható lesz. A Platform:6 nevet viselő bútordarab egyesek szerint nagyon hasonlít az Ikea Jerker nevű termékére, amit sajnos már nem gyártanak. Valószínűleg a forgalomból való kivonása után keletkezett űrt próbálja most betölteni a Corsair új terméke.

A modern irodai- és gamerigényeknek is megfelelő asztal 180 cm széles lesz alapesetben, de ez szükség esetén kiegészíthető két oldalról egy-egy 30x70 cm-es toldással, amin akár egy közepes méretű PC-ház is kényelmesen elfér. A felületet diófa színű kaucsuk és fekete laminált borítással is lehet majd kérni. Az asztal két oldalára egy-egy táblát erősítettek, ahol van hely a fülesnek és más perifériáknak.

A bútor tárolórekesszel is rendelkezik USB-A és USB-C bemenettel, ha valamelyik eszközünket erről működtetnénk illetve töltenénk. Két beépített monitorkonzollal rendelkezik a Platform:6, ami nem praktikus, ha te inkább egyetlen nagyméretűt használnál, de valószínűleg le lehet kapni az egyiket. A monitor mögé felszerelhető egy nagy tábla, amire további kiegészítőket: mozgatható mikrofonállványt, webkamerát és adaptereket lehet felpakolni.

A kábelek kezeléséről a Corsair RapidRoute nevű rendszer gondoskodik, amely egy, az asztal lapjára alulról rögzíthető fém állvány elég hellyel minden vezetéknek és egyéb tartozéknak. Mivel egy kombinált álló-ülő asztalról van szó, természetesen egy gombnyomással aktiválható a kettős motor, és állítható be a kívánt magasság , akár előre programozott állások segítségével.

Egyelőre az árát még nem árulta el a gyártó, de a sok funkció és a több száz kiegészítő támogatása miatt biztosan magas lesz kezdetben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.