Hirdetés

Gigantikus mennyiségű pénzt vesztett a Facebook



|

Néhány óra alatt több pénzt vesztett el a Facebook, mint amennyit a világ legtöbb cége ér.

Hirdetés

Sok más céghez hasonlóan a Facebook is közzétette nemrég az idei második negyedévre vonatkozó jelentését, aminek a Wall Street nem igazán örült ezúttal. A cég részvényárfolyama 217,5 dollárról egészen 172 környékéig esett vissza, aminek köszönhetően 123 milliárd amerikai dollárt veszített az értékéből néhány óra alatt az óriás. 

Hirdetés

A világon kevés cég van, amely többet ér 120 milliárd dollárnál, még kevesebb, ami megengedheti, hogy ennyit bukjon pár óra alatt. 

A Facebook második negyedéves növekedési rátája csak 1,54 százalékos volt. 2 százalék alá az alapítása óta nem ment a cég. Ha a Facebook nem szerez elegendő új felhasználót, akkor nem nő megfelelő ütemben az árbevétele, és ha ez elmarad, a tőzsdei befektetők pánikba esnek. 

Európában ráadásul nem elég, hogy nem nőtt a Facebook, 1 millió felhasználót el is veszített. Amerikában és Kanadában sem tudott erősíteni az óriás. A hirdetők viszont pont ezekben a régiókban fizetnének sokat, nem a fejlődő piacokon. Az amerikai felhasználók figyelméért háromszor annyi pénz jár, mint az európai emberek figyelméért - és tizenkétszer annyi, mint ha bárki más néz meg egy reklámot. 

Bár éves szinten az árbevétel 42 százalékot emelkedett, legközelebb ez a mutató 10 százalék alatti lesz. A Facebook a GDPR-ra mutogat, de más botrányok is hozzájárultak a népszerűségének csökkenéséhez. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.