Hirdetés

Sokaknál eltűnt a Gmail app sötét módja



|

Nem tudni, hogy hibáról vagy szándékos átalakításról van szó, mindenesetre senki ne csodálkozzon, ha újra az arcába világít a levelező.

Hirdetés

A sötét mód elterjedését sokan szeretik, másokat meg teljesen hidegen hagy. Mindenesetre a támogatók aránya elég magas lehet, hiszen a legnépszerűbb szoftverek, appok és szolgáltatások egymás után vezetik be. Az akkunak nagy megkönnyebbülés (már persze akkor, ha OLED kijelzős eszközt használsz), a szemednek mindenképpen pihentető, szóval még ha nem is mindenki szeret sötét háttér előtt világos karaktereket bogarászni, azért nem egy rossz irány.

Hirdetés

Mindenesetre a napokban többen jelezték, hogy a dark mode-ra állított mobilos Gmail app hirtelen fehér fényt zúdított gyanútlan szemeikre, és amikor megpróbálták megnézni a Beállítások - Általános beállítások - Téma útvonalon, mi a helyzet, az egész sötét mód opció eltűnt. Van, akinél még működik, de Twitteren és Facebookon egyre többen panaszkodnak hasonlóra, főleg Android alatt.

Az iPhone-oknál más a helyzet, ott épp tart a sötét módot engedélyező Gmail verziók terítése, tehát eleve nem volt még elérhető mindenki számára a lehetőség. Redditen és az Android Police tippjei között azt írják, akinek hiányzik a sötét mód, próbálja újraindítani a telefonját, de a legtöbben erre azt kommentelték, hogy hiába minden, ez sem működött. Nálunk mondjuk még jó:

Egyelőre nem tudni, hogy az csak valamilyen hiba, vagy ideiglenesen (neajd'isten véglegesen) szándékosan gyomlálta ki ezt az opciót a Google - tőlük egyelőre nem érkezett hivatalos állásfoglalás az ügyben. Szóval ha nálad is eltűnt a sötét mód, próbáld lejjebb venni a telefon fényerejét. Vagy hunyoríts. Esetleg add oda valakinek a telefont, és olvastasd fel vele a beérkező leveleket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.