Hirdetés

Rengeteg 5G-s mobil fogyhat idén



|

Sok elemző szerint 2020 lesz az 5G éve: a Goldman Sachs szerint is alaposan fellendül majd a kereslet idén az 5G-s mobilokért.

Hirdetés

Az új technológiákkal kapcsolatban az elemzők előszeretettel adnak bizakodó, olykor már túlzó jóslatokat. Így volt ez a 3D-TV-k és a VR esetében is, most pedig leginkább az MI és az 5G a trend. A Goldman Sachs szakértői szerint 2020 az 5G éve lesz, becslésük szerint idén már több mint 200 millió 5G-s okostelefon talál gazdára világszerte. Mindez 20-szoros keresletnövekedést jelentene a 2019-es évhez képest. 

Hirdetés

Az 5G-s mobilok többsége vélhetően Kínában talál majd gazdára, és a hatalmas kereslet az 5G-s hálózatok kiépülését is felgyorsítja majd. Ennek egyébként ellentmond, hogy a független szakértők szerint egyelőre nem sok értelme van a hétköznapi embernek 5G-ben gondolkoznia. A Huawei mindenesetre egymaga 100 millió 5G-s mobilt szállíthat a kínai üzletekbe az év folyamán. Eközben az ország megtartaná a piacon szerzett előnyét, csak a Xiaomi 7 milliárd amerikai dollárt pumpálna bele 5G-be, MI-be és IoT-be a következő 5 évben. Az említett gyártó 2020-as kínálatában tíznél is több 5G-s modell lesz megtalálható.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.