Hirdetés

A Google adatgyűjtési szokásait vizsgálja az EU



|

Az EU tudni akarja, hogy a Google hogyan és miért gyűjt keresési- és reklámadatokat.

Hirdetés

Az európai trösztellenes hatóságok közel sem végeztek a Google szokásainak vizsgálatával. Az Európai Biztosság nemrég arról tájékoztatta a Reuters-t, hogy előzetes vizsgálatot indított a Google adatgyűjtésével kapcsolatban. 

Hirdetés

Komolyabb részletekbe nem bocsátkoztak, de egy kiszivárgott dokumentum szerint a keresésekkel és a reklámokkal, bejelentkezési szolgáltatásokkal, böngészőkkel kapcsolatos adatgyűjtéseket vizsgálná az EU. Vagyis egyszerűen fogalmazva a Google tevékenységének alapját akarják ellenőrizni. 

A Google a múltban azt mondta, hogy az adatokat a szolgáltatások javításához és fejlesztéséhez használja, és minden felhasználó kezelheti vagy törölheti az adatait. 

A vizsgálat még nem garantálja, hogy trösztellenes ügyet indít az EU, de tény, hogy a hatóságok korábban több mint 8 milliárd eurós büntetést is adtak már a Google-nek reklámszerződések, versenyellenes androidos szokások és egyebek miatt. Az pedig nem lenne meglepő, ha problémákra bukkannának a vizsgálat során, főleg, mivel a GDPR megszegése miatt is megbüntették már a Google-t. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.