Hirdetés

Nagy hibát hozott magával a legújabb androidos Chrome



|

Az androidos Chrome 79-ben olyan hiba maradt, ami adatokat törölt egyes appokból.

Hirdetés

Sokan haragudtak meg a Google-re nemrég, amiért hibásan adta ki az androidos Chrome böngésző legújabb verzióját. Ez a frissítés ugyanis sok másik alkalmazás helyileg tárolt adatait törölte. 

Hirdetés

A gond az Android WebView rendszerével volt. Az Android a Chrome WebView segítségével renderel weboldalakat az appokban, amelyeknek nincs saját motorjuk ehhez. A Chrome 79 azonban máshol tárolja a webadatokat. A végeredmény pedig az, hogy a Chrome WebView funkciójára építő appokból a helyileg tárolt adatokat kitörölte a Chrome böngésző, amikor megpróbálta a számára szükséges adatokat elköltöztetni. 

A hiba olyan komoly volt, hogy a Google végül leállította a Chrome 79 közzétételét, amíg megtalálja a javítást a problémára. 

Egyelőre nem döntötték el, hogy technikailag milyen irányba mozdulnak a javítással. A dolog egyébként azért is érdekes, mert a bétába már 6 hete beépítették a változtatást, de nem jöttek hasonló visszajelzések, hogy még a végső megjelenés előtt elháríthassák a hibát. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.