Hirdetés

Aggódik a Google az új Edge böngésző miatt



|

A Gmailben felugró üzenetekkel próbálja rávenni az Edge böngésző felhasználóit a Google, hogy váltsanak vissza Chrome-ra.

Hirdetés

A Microsoft új és frissített Edge böngészője minden jel szerint fejfájást okoz a Google számára, ugyanis a Google elkezdte nyaggatni az Edge felhasználókat, hogy térjenek vissza a Chrome-hoz. A múlt héten arról számoltak be, hogy az Edge felhasználóit akkor is csábítgatja a Google, amikor a Chrome webáruházában kiegészítőket akarnak letölteni. A Chromium engine miatt ugyanis a Chrome-ra írt pluginek már az Edge-ben is működőképesek. A Google ennek ellenére figyelmeztetést jelenít meg, amely szerint a biztonságos kiegészítőhasználat érdekében ugyan hagyja már mindenki azt az Edge nevű furcsaságot és térjen vissza a Chrome ölelő kebelére.

Hirdetés

A jelentések szerint a Google most jobban belehúzott, és már több helyen is felugró ablakokban igyekszik a Chrome felé terelni a "megtévelyedetteket". Így a figyelmeztetés a Dokumentumok, a Fordító, a Search és a Drive vagy a Gmail szolgáltatásokban is megjelenik. 

A Google azzal kampányol, hogy a Chrome gyors, biztonságos, elrejti az idegesítő reklámokat, beépített fordítót tartalmaz és offline is engedi használni a Google rendszerében készített vagy tárolt dokumentumokat. A szintén Chromium-alapú Operánál ilyen figyelmeztetéseket nem ír ki a Google - legalábbis egyelőre, de úgy tűnik, a böngésző-háborúban ismét újabb kis csata kezd kialakulni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.