Hirdetés

A Chrome lelőtte a fizetős bővítményeket



|

Túl sok volt a megtévesztő és gyanús tranzakció. Elvileg ez most csak szünet, de még nem tudni, mikor lesz vége a tiltásnak.

Hirdetés

A Google hivatalosan is közölte, hogy "kénytelen volt" bizonytalan időre felfüggeszteni a Chrome böngészőkhöz készült minden olyan bővítmény telepítését, amelynek maga a telepítése pénzbe kerül, illetve valamilyen előfizetéses, vagy alkalmazáson belüli tranzakciós opcióval rendelkeznek. A szoftvercég szerint azért kényszerültek erre a döntésre, mert a hivatalos Chrome webáruházban elérhető kiegészítőkkel kapcsolatban is egyre gyakrabban találtak jeleket olyan tranzakciókra és egyéb fizetős megoldásokra, amelyek megtéveszthették a felhasználókat, illetve valamilyen szempontból nem voltak ellenőrizhetőek.

Hirdetés

Érdekes, hogy a Google szerint január elején tömegével szaporodtak meg az ilyen furcsa fizetős opciókról és gyanús módszerekről szóló bejelentések. Épp ezért a vállalat minden fizetős, vagy ilyen opciót kínáló bővítmény telepítésének azonnali leállítása mellett döntött azért, hogy részletesen átvizsgálják ezeket, megállapíthassák, melyekkel kapcsolatban merülhet fel valóban valami kifogás.

Azt szándékosan nem is említik, mikor ér véget ez a korlátozás, annyit jeleztek csak, hogy valószínűleg egy olyan módszert kell kidolgozniuk a fizetős bővítmények kezelésére, ami lehetővé teszi számukra azt, hogy valamilyen módon központi ellenőrzéssel működhessenek a tranzakciók. Jó kérdés, hogy ez olyasmit jelent-e, hogy a fizetős böngésző-kiegészítők összes pénzes opciója magán a Google-ön, vagy a webáruházán megy-e majd át központilag, vagy valami más megoldást találnak. A jelenlegi tiltás alá olyan népszerű kiegészítők is bekerültek, mint a jelszókezelésre használatos Dashlane, vagy a csoportmunkát segítő Comeet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.