Hirdetés

Hamarosan az idegesítő videókat is megállítja a Chrome reklámblokkolója



|

2018-ban építette be a reklámblokkolót a Chrome böngészőbe a Google, ennek működését most a videókra is kiterjeszti.

Hirdetés

A reklámblokkolók határozottan ártanak a reklámokból élő oldalaknak, a Google mégis a böngészőbe építve kínálja a tiltás lehetőségét, kvázi egyeduralmat gyakorolva afölött, hogy milyen hirdetéseket láthassanak a felhasználók, és melyeket ne.

Hirdetés

Ez vagy kényszeríti az oldalakat az iparági szabványok betartására, vagy blokkolja a hirdetéseiket. A Google most a videókra is kiterjeszti a reklámblokkolóját. A felhasználók szerint pedig a legidegesítőbbek azok a videók, amelyeknél hosszú, nem kihagyható reklám van a videó előtt, vagy 31 másodpercnél hosszabb reklámok, amelyeket 5 másodpercig nem lehet átlépni. A videó közepén elhelyezett reklámokat is utálják az emberek, illetve a videó tetején vagy középső harmadában látható, esetleg a tartalom több mint 20 százalékát kitakaró szöveg és kép is irritáló. 

Aki augusztus 5-ig nem hagy fel az ehhez hasonló reklámok használatával, annál a Chrome blokkolja az oldalon lévő összes hirdetést a felhasználók felé. A koalíció egyébként a YouTube-ot is felszólította, amely érdekes módon pont a Google tulajdonában van... 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.