Hirdetés

Bekapcsolhatod a Chrome sötét módját, egy kis trükk kell hozzá



|

Az új Google böngészőben végre a képernyő- és szemkímélő éjszakai üzemmód is elérhető, bár kicsit kell hozzá ügyeskedni.

Hirdetés

Mostanában egyre több szoftver és app kap sötét üzemmódot, ami egyrészt az éjszakai baglyoknak jelenthet segítséget, így a sötétben nem vakítja el őket a sok világos felület a képernyőn. Emellett a legtöbb esetben a laptopok, mobilok akkumulátora sem merül olyan mértékben, mintha a teljes kijelzőt fényárban kéne tartani. Nemrég a Messengerben lehetett betrükközni a sötét módot, most pedig a Chrome 73-as verziójában kapcsolhatunk be hasonlót..

Hirdetés

MacOS alatt egyszerűbb a helyzet, ott ugyanis a Chrome a rendszer alapbeállításait veszi át - ha rendszer-szinten sötét módot állítunk be, a Chrome is alkalmazkodik. Windows alatt viszont kicsit macerásabb az átállítás, ugyanis a böngészőben továbbra sincs egy jól látható kapcsoló vagy egyértelmű beállítási menüpont erre.

Itt éppen ezért az asztalon található, vagy a Tálcára kitűzött Chrome ikonra kell egy jobbkattot nyomnunk, aztán a Tulajdonságok menüpontra bökni, itt pedig a második fül (Parancsikon) alatt keressük meg a Cél sort. Itt a chrome.exe és az idézőjel után hagyjunk egy szóközt, majd írjuk be a -force-dark-mode szöveget. Az Alkalmazás / OK gombokkal hagyjuk mindezt jóvá, és máris jöhet a sötét mód.

Persze ez még önmagában kevés, hiszen egy csomó weboldal saját beállításokat használ, szóval hiába lesz a Chrome (és benne a Google alapvető szolgáltatásainak nagy része) sötét hátterű, ezekre már nem hat a trükk. Ehhez már Chrome bővítményekre lesz szükségünk, mint amilyen a Super Dark Mode (ez a bővítmények között külön ki- és bekapcsolható), vagy a Dark Reader, amely alapból minden weboldalt sötétre állít.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.