Hirdetés

Joker, űrhajós diéta és választások: mire keresett idén a világ?



|

Több kategóriában is megnézhetjük a magyar és nemzetközi Google keresési toplistát. Persze akár Kazahsztán keresési szokásait is megnézhetjük, ha akarjuk.

Hirdetés

Sokat elmond az emberiség internet-eléréssel rendelkező részéről az, mire keresgél a weben, ezért mindig érdeklődve várjuk a Google év végi összesítését. Kaptunk magyar és nemzetközi toplistát, utóbbiról videó is készült. A cég 19 éve készíti el az éves keresési toplistát, a nemzetközi válogatás 74 ország adatai alapján állnak össze.

Hirdetés

Mire voltak kíváncsiak a magyarok?

A magyar top10-ben a kategóriákon felüli összesítő lista élén az önkormányzati választások állnak, ami mondjuk viszonylag jó jel olyan tekintetben, hogy ezek szerint az emberek jó részét érdekelte annyira ez az esemény, hogy nem csak az automatikusan érkező információk alapján mentek voksolni, hanem rá is kerestek az ezzel kapcsolatos tudnivalókra. Andy Vajna halála a jelek szerint elég fontos volt sokaknak valamilyen formában, és érdekes módon a Notre-Dame leégése Magyarországon is éreztette hatását.

Sorozatok között a Csernobil megérdemelten vezet, de érdekes, hogy a The Mandalorian még úgy is feljutott a toplistára, hogy csupán kicsivel több mint egy hónapja indult, ráadásul hivatalosan Magyarországon nem is nézhető (khm, khm). A sport toplistán lehet, hogy csak számomra furcsa, mennyi magyart érdekel a Copa América, ahiogy a könyvek között is akad meglepő. Nem, nem a Bogyó és Babóca, elég kisgyerekes ismerős akad ahhoz, hogy ez nyilvánvaló siker legyen, inkább az, hogy a Szürke ötven árnyalata című, felemás megítélésű ponyva még megjelenése után 8 évvel is ilyen szinten fontos.

A Joker film első helye némelyest megnyugtató abban a tekintetben, hogy bár bőven van Marvel-szuperhősös alkotás is a listán, de mégis egy teljesen újszerű képregényfilm vitte el a pálmát. Szintén meglepő, hogy a legnagyobb magyar fesztivál, a Sziget csak harmadik a Strand és a Volt után (a Kocsonyafesztivál, a Palacsintafesztivál és a Csabai Kolbászfesztivál pedig igazán magyarosch élménnyé varázsolja a listát). iPhone, Huawei és Samsung - a mobilok első 10 helyezettje viszont egyáltalán nem meglepő. Az annál inkább, hogy külön kategóriát kaptak a diéták, aminek már csak azért is utána kell néznem, mert az űrhajós diétát csak úgy tudom elképzelni, hogy súlytalanságban lebegve tubusból kell fogyasztani. A csirkemell ugyan a gourmet szakácsok egyik legnagyobb ellensége, de a magyar önjelölt konyhaművészek kedvence a jelek szerint, de azért a hagyományosabb hazai izek mellé azért felkerült már néhány reformátel is.

Minden szinten szinte minden

A Google természetesen a nemzetközi összesítést is megmutatja, ahol érdekes módon sportesemény végzett az abszolút első helyen (India - Dél-Afrika, ráadásul nem foci, hanemi krikett). A második helyen a mindössze 20 évesen elhunyt színész, Cameron Boyce áll (ő egyébként a magyar listán is megjelent), de még két krikettmérkőzés, a Dél-Amerikai focikupa, az iPhone 11, a Joker, a Trónok Harca, az utolsó Bosszúállók film és a Notre-Dame is felfért.

Furcsa, hogy míg Magyarországgal kapcsolatban a Google nem adott ki embereket felsoroló listát, globálisan van ilyen, itt az amerikaifocis Antonio Brown vezet, de találunk popénekest, színészt és öko-aktivistát is. A teljes nemzetközi listát itt lehet megnézni, és végül jöjjön az ehhez kapcsolódó videó is, ami nem annyira a toplistás eredményeket, mint a trendeket foglalja össze.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.