Hirdetés

5 nm-es Samsung chipet építhetnek a Google Pixel 6-ba



|

A Google és a Samsung közösen tervezhetik azt az 5 nm-es lapkát, ami a Pixel 6 mobilokba kerülhet.

Hirdetés

A jelenlegi Google Pixel mobilokban Qualcomm Snapdragon rendszerchipek dolgoznak, a jelek szerint ez viszont hamarosan változik. A Google inkább olyan lapkákat használna, amelyeknek a tervezésében saját maga is részt vesz. A Whitechapel kódnéven emlegetett SoC konkrétan egy 5 nm-es Samsung Exynos lapka lesz, amelyet testreszabnak. Már létezik is prototípus, de nem valószínű, hogy kész termékben felbukkanna idén. 

Hirdetés

Az 5 nm-es Samsung chipet így leghamarabb a Pixel 6-ban láthatnánk. A Google gépi tanulásra optimalizálja majd a lapkát, ami persze a szoftverstratégiáját figyelembe véve nem túl meglepő. Emellett a Pixel Visual Core is marad majd valószínűleg, és az NPU-t is a Google adná a Samsung megoldása helyett. 

Mindennek az eredménye az lehet, hogy a Google is jobban tudja majd optimalizálni a hardver és a szoftver együttműködését, mint az Apple az iPhone-ok esetében. Nagyon valószínű, hogy ebből a célból szeretné leváltani a Qualcommot a Google. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.