Hirdetés

Újra Magyarországon fotóznak a Google Street View autói



|

Május 16-tól újra láthatunk majd Google-autókat a magyar utakon: új területeket is befotóznak, de frissítik a régebbi felvételeket is.

Hirdetés

Magyarország főbb útvonalain már jó pár éve elérhető a Google Street View (magyarul Utcakép) szolgáltatása, ami a hagyományos térképnézeten túlmutatva sokak számára könnyíti meg a tájékozódást. De persze ennek nincs tökéletes haszna akkor, ha a 360 fokban körbefotózott felvételek hiányosak, vagy több éves késésben vannak a valósághoz képest, hiszen épületek tűnnek el, épülnek újjá, útszakaszok változnak meg teljesen.

Hirdetés

Épp ezért a Google jellegzetes festésű autói (amelyek a korábbi zöld-sárga térkép dizájn helyett most már tájképekkel vannak feldíszítve) újra körbejárják Magyarországot, és májustól nagyjából egy hónapon át fotózzák több terület útjait és utcáit. Rajtuk kívül gyalogos fotósok is dolgoznak majd az autóval nem megközelíthető helyeken (például sétálúutcákban, felüljárókon, ösvényeken).

Nem csak a dátum változik a frissített fotókon, hanem a képek minősége is: az új rendszer 15 kamera helyett már csak hetet használ, de ezek mindegyike nagyobb felbontású (egyenként 20 megapixelesek), végeredményben a tisztább és szebb képeken kevesebb illesztés zavarja majd a tájékozódást. A fotós autókra és gyalogosokra a következő helyszíneken lehet számítani:

- Közép-Magyarország (Budapest)
- Észak-Magyarország (Miskolc)
- Észak-Alföld (Debrecen)
- Dél-Alföld (Szeged)
- Közép-Dunántúl (Székesfehérvár)
- Nyugat-Dunántúl (Győr)
- Dél-Dunántúl (Pécs)

A fotók elkattintása után természetesen eltelik némi idő, mire az Utcaképben is a frissített felvételeket láthatjuk, hiszen egyrészt össze kell fűzni a képeket, és el kell távolítani a felismerhető arcot és rendszámot, valamint a védett épületeket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.