Hirdetés

Vajon kinek jutna eszébe így átverni a Google Maps dugójelzőjét?



|

Egy híján száz okostelefon kellett a feladathoz és máris forgalmi dugót jelzett a népszerű szolgáltatás, mint a mellékelt példa is mutatja.

Hirdetés

Manapság nagyon sokan használják a Google Térképet a navigációhoz, ami nem véletlen: ez az egyik legjobb a piacon. A szolgáltatásról tudni kell, hogy sok egyéb mellett a felhasználók helyadatai alapján megmutatja a kialakult dugókat is, amiért értelemszerűen nem győz eléggé hálásnak lenni az ember, ha történetesen olyan találkozóra siet, amelyikről semmiképp sem szabad késnie. Az említett forgalmi akadályokat azon feltételezés alapján jelzi a rendszer, hogy nagyobb csoport felhasználó zsebében, táskájában lapuló vagy kezében fogott és folyamatos matatásnak kitett kütyüje abnormális lassúsággal vánszorog ugyanabba az irányba. És ha valaki mindezzel tisztában van - úgy mint a Simon Weckert nevű performanszművész -, akkor bolondját járathatja a Google Mapsszel. akkor

Hirdetés

Az említett Weckert úr fogott 99 okostelefont, mindegyiken beállította a Térképet, majd elindult ezekkel az utcán sétálva. A Google természetesen rengeteg lassan mozgó felhasználót érzékelt, emiatt rögtön jelezte is a dugót mindenkinek, azaz zöldről pirosra változott az érintett szakasz.

Az ártatlannak tűnő trükk persze egyből azt váltja ki, hogy a többi autóst alternatív útvonalakra tereli a Google, a művész pedig épp erre kívánta felhívni akciójával a figyelmet. Rámutatott, hogy az említett szolgáltatás által jelzett virtuális változtatás milyen hatást gyakorol a valóságra, miként épülnek a Maps jelentette alapokra lakásbérlést, randizást, autómegosztást, ételszállítást és egyéb szolgáltatást kínáló vállalkozások, amelyek teljesen felforgatták mindennapjainkat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.