Hirdetés

GPT-4 Turbo: még fejlettebb AI-szöveggenerátorral támad az OpenAI



|

A ChatGPT-nek hamarosan saját alkalmazásboltja lesz, és teljesen személyre szabhatóvá válik.

Hirdetés

A gépi tanulással kiképzett chatbotok körüli felhajtást elindító OpenAI manapság az egyik legnagyobb figyelmet élvező technológiai cégnek számít, így természetes fejleménynek mondható, hogy az OpenAI DevDay formájában nemrég lezajlott a vállalat első saját fejlesztői konferenciája is.

A rendezvény természetesen a chatbotláz kirobbantója, a nagyjából egy éve megjelent ChatGPT és az azt hajtó GPT nyelvi modell körül forgott, elhozva a platform evolúciójának következő lépését, a GPT-4 Turbót.

Az OpenAI új nyelvi modellje valamikor a következő hetek során fog elérhetővé válni, és 2023 áprilisáig szóló adathalmazokon képezték ki, ezért jóval aktuálisabb a tudása a csak 2021-ig "tájékoztatott" GPT-4-nél, amit még márciusban adott ki a fejlesztő. A GPT-4 Turbo 32K-s helyett már 128K-s kontextusablakokkal dolgozik, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy egyetlen parancsnál nagyjából 300 oldalnyi szövegre "lát rá", így jobban megérti a kéréseket és átgondoltabbnak ható válaszokkal szolgál.

Hirdetés

A cég azt ígéri, hogy így végeredményben a felhasználók egyetlen felszólítással összetettebb feladatok elvégzésére is rávehetik a nyelvi modellt, vagyis nem kell annyit ügyeskedniük a parancsokkal a kívánt eredményhez. Az új Turbo-modell további előnye, hogy az OpenAI szerint összességében háromszor olcsóbb lesz a használata a fejlesztők számára: míg a GPT-4 0,03 dollárból fogad egy bevitelt, a GPT-4 Turbo már 0,01 dollárból is megoldja a feladatot.

A fejlesztők emellett azt is beharangozták, hogy a jövőben lehetővé teszik a GPT nyelvi modellek képességeinek személyre szabását, amit PDF-ek, videók vagy más fájlok feltöltésével tehetünk meg, így segítve a technológia kiképzését az általunk preferált speciális célokra. Az elkészült egyedi GPT-ket pedig később egy új alkalmazásboltban is megoszthatjuk majd.

Végezetül az OpenAI bejelentette, hogy a jövőben a Google-höz és a Microsofthoz hasonlóan ők is szerzői jogi kártérítést fognak nyújtani annak, aki a szolgáltatásaik használata miatt kerül bajba. A Copyright Shield néven futó program a ChatGPT Enterprise és az OpenAI fejlesztői platformjának általánosan elérhető funkcióira terjed ki.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.