Hirdetés

Guruló szexkabinnak használják a San Franciscó-i robottaxikat



|

Mint kiderült, nem csak helyváltoztatásra jók a sofőr nélküli járművek.

Hirdetés

Egyelőre nem úgy tűnik, hogy a közeljövőben bekövetkezhet az önvezető taxik világhódítása, hiszen még a legnagyobb autómárkák automatizált rendszereire sem lehetne rábízni egy ilyen feladatot, időközben pedig a sokáig a téma legnagyobb támogatójának számító Uber is leállította az erre irányuló fejlesztéseit.

Néhány városban ugyanakkor már elérhetők kísérleti jelleggel alkalmazott sofőr nélküli személyszállítók, köztük a tech ipari know-how fellegvárának számító San Franciscóban, ahol a jelek szerint nem csak utazásra használják őket.

Hirdetés

A The San Francisco Standard beszámolója alapján ugyanis egyre több párocska huppan be az önvezető taxikba, csak hogy egy "romantikus" légyottot töltsön el egymással. A helyi lap több olyan párral is beszélt, akik szexeltek már a szenzorok és algoritmusok segítségével vezérelt járművekben, egész pontosan a Cruise nevű szolgáltató autóiban.

"Az a tény, hogy nyilvános helyen voltunk, és hogy ez az egész tabu, hogy helytelen, csak még szórakoztatóbbá és izgalmasabbá tette az egészet."

- számolt be az élményről a The San Francisco Standardnek egy Megan nevű nő. A jelenség extra pikantériája, hogy az önvezető taxik utastere biztonsági okokból be van kamerázva, ám a jelek szerint a sofőrmentes járművekben szexelőket még ez sem zavarja. A lap megkeresésére a Cruise nem nyilatkozott az ügyben, a cég szabályzata alapján pedig nem egyértelmű, hogy tiltott-e az efféle viselkedés.

A szolgáltatás felhasználói feltételei ugyanis csak azt jelentik ki, hogy az utastérben tisztelettel kell bánni egymással és magával az autóval is, beleértve a tisztaságra való ügyelést is. A szexről és az ahhoz kapcsolódó tevékenységekről viszont szó sincs a regulákban, így egyelőre nem lehet biztosan kijelenteni, hogy a The San Francsco Standard által  megszólaltatott párok tilosban járnának.

Az persze nem lenne meglepő, ha a cikk nyomán végül módosításra kerülne a szabályzat, annál is inkább, mivel az egyebek mellett a General Motors befektetését is élvező Cruise autóinak ablaka nincs lesötétítve, tehát valójában nem csak a fedélzeti kamerán keresztül látható, mi is folyik odabent.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.