Hirdetés

Gyanús kriptovalutát reklámozott A Gyűrűk Ura sztárja



|

J.R.R. Tolkien nevére és leghíresebb művére épít egy új kriptopénz, melyhez még egy hobbitot is megnyertek az ötletgazdák.

Hirdetés

A Gyűrűk Ura rajongói kívülről fújják, hogy J.R.R. Tolkien epikus történetének egyik fő témája nem más, mint a természet és az indusztrializmus harca, melyet leglátványosabban az a mozzanat szimbolizál, amikor a  Fangorn-erdő entjei lerohanják az uruk-haiokat szaporító Vasudvardot.

Többek között ezért sem túl szimpatikus, hogy egy erősen csalás-szagú kriptovalutát most az író nevével és Peter Jackson filmes trilógiájával próbálnak elsózni a létrehozói.

A (meg kell hagyni, frappánsan) JRR Tokennek hívott kripto már saját weboldalt és Twitter-fiókot is kapott, ahol büszkén hirdeti szlogenjét: egy token mind felett. Az ötletgazdák igyekeztek kimaxolni a Gyűrűk Ura témát, és a filmek forgatási helyszíneiről szóló képek mellé még a Tuk Peregrint játszó Billy Boydot is megszerezték.

Hirdetés

A színész egy 40 másodperces videóban dicsérte a JRR Tokent, melyet azzal zárt, hogy a valuta a Holdig fog kilőni. Az anyag eredetileg a Twitteren jelent meg, ám a cikk írásakor sajnos már nem elérhető, így valószínű, hogy Boydnak kínossá vált a dolog, és eltávolíttatta.

A promó ugyanis nem egy marketinges együttműködés keretében jött létre, hanem a Cameo nevű platformon rendelték meg, ahol nem túl nagy összegekért színészeket bérelhetünk fel egy személyes videóüzenet, vagy videóhívás erejéig. Saját profilja szerint Billy Boyd például 150 dollárt (kb. 45 000 forintot) kér a megjelenésért, így a JRR Tokentől is ennyit kaphatott.

A beszámolók szerint csak felolvasott szövegben a színész egyébként nem szólított fel kimondottan a kriptopénzbe való befektetése, de így is sok kritikát kapott a megjelenés után, egyesek például Gandalf szavait idézve "ostoba tuknak" hívták szegényt.

Ami pedig a JRR Token ötletgazdáit illeti, ők azzal védik a Tolkien munkásságát kihasználó kampányukat, hogy a Binance Smart Chainen (melynek nevét egyébként rosszul írták a Twitter-csatornájukon) alapuló valutájukat nem kell bányászni, ezért nem ártalmas a környezetre sem.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.