Hirdetés

Gyorsan pörögnek az események: a Microsoft már le is igazolta az OpenAI frissen kirúgott vezetőjét



|

Maga Satya Nadella, a Microsoft cégvezetője jelentette be a hírt, Sam Altman ráadásul nem egyedül érkezik hozzájuk.

Hirdetés

Mindenkit sokkolt a hír a techvilágban, mikor a hétvégén kiderült, hogy váratlanul kirúgták a ChatGPT és a DALL-E anyacégének vezetőjét. Az OpenAI-t korábban irányító Sam Altman végül a legfrissebb hírek szerint maga döntött úgy, hogy nem akar visszatérni a céghez, noha komoly tárgyalások folytak az ügy elsimításának érdekében. A beszámolók szerint az OpenAI gyakorlatilag most két részre szakadt, és míg az egyik csapat Altman vezetésével a mesterséges intelligenciában rejlő üzleti lehetőségek mielőbbi kiaknázását erőltette, a többiek inkább óvatosabb tempót akartak diktálni.

A szakításhoz elvileg végül a november 6-i fejlesztői konferencia vezetett, ahol egyesekben nagy felháborodást váltottak ki az Altman által beharangozott tervek. Most pedig nagyon úgy fest, ezeket a terveket Altman végül a Microsoftnál valósíthatja majd meg.

Hirdetés

Nemrég ugyanis a redmondi céget irányító Satya Nadella X-en/Twitteren bejelentette, hogy Sam Altman, valamint az OpenAI társalapítója, Greg Brockman, illetve a cég több más korábbi munkatársa is a Microsofthoz csatlakoznak. Itt egy új AI-kutatócsoportot fognak vezetni. Nadella úgy fogalmazott, már alig várja, hogy biztosíthassák Altmanéknek a sikerhez szükséges erőforrásokat.

Mindezzel párhuzamosan Nadella arra is kitért, hogy a Microsoft továbbra is elkötelezett az OpenAI-jal való partnerségüket illetően, tehát szó sincs arról, hogy esetlegesen megszakítanák a céggel a kapcsolatot, sőt alig várják, hogy megismerjék Emmett Sheart és az OpenAI új vezetői csapatát, és együtt dolgozhassanak velük.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.