Hirdetés

Ha az Apple és a Google betiltja a Twittert, Elon Musk saját mobilmárkával áll elő



|

Egyértelmű üzenetet küldött az Apple-nek és a Google-nek a Twitter új ura.

Hirdetés

Továbbra is gyorsan pörögnek az események az Elon Musk által felvásárolt Twitteren, ahol a héten nemcsak az elmúlt évek során letiltott fiókok általános amnesztiájára kerül sor, hanem a fizetős hitelesítőjelvényeket kínáló Twitter Blue-tagság újraindítására is.

A közvélemény egy része és az állítólag tömegesen menekülő hirdetők ugyanakkor tartanak a milliárdos által beígért nagyobb szólásszabadságtól, amely az eddiginél jóval lazább moderációs politikában ölthet testet. Emiatt pedig felvetődött a lehetősége, hogy a Google és az Apple akár ki is tilthatják az alkalmazásboltjaikból a Twittert, hiszen az elharapódzó gyűlöletbeszédre hivatkozva korábban a Parlerrel és a Donald Trump által elindított Truth Sociallel is megtették ezt.

Hirdetés

Egy konzervatív politikai kommentátor, Liz Wheeler a napokban ezért egyenesen Musknak vetette fel az ötletet, hogy ebben az esetben egy saját okostelefonnal is előállhatna, hiszen ha a SpaceX révén Mars-rakétákat is épít, egy "buta kis okostelefon" már igazán nem lehet nagy kihívás. A világ leggazdagabb embere pedig ki is használta a ziccert:

"Nagyon remélem, hogy erre nem kerül sor, de igen, ha nincs más választásom, akkor készíteni fogok egy alternatív telefont."

- írta a válaszában Musk, amit akár fenyegetésként is felfoghatnak az Apple-nél és a Google-nél. A 240 millió ember által használt Twitter esetleges kitiltása a Play Áruházból és az App Store-ból elsőre ugyan meredek forgatókönyvnek tűnhet, de a digitális boltok szabályai alapján a tech óriások simán megléphetik ezt, ha úgy találják, hogy a közösségi oldal nem tesz eleget a gyűlöletbeszéd megfékezéséért.

Ha viszont valóban így alakul, mindig van visszaút, hiszen a moderációs politika szigorításával végül a Parler és a Truth Social előtt is kitárultak az iOS és az Android kapui. Ez az eljárás pedig Musk számára is olcsóbb lenne, mint egy harmadik nagy platform megteremtése, amelybe korábban még a Microsoftnak és a BlackBerrynek is látványosan beletört a bicskája.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.