Hirdetés

Ha gyorsabb, stabilabb netet szeretnél, ezekkel a routerekkel turbózhatod fel otthoni hálózatod



|

Olyan hálózati központokat mutatunk, amelyekkel sokkal gyorsabb és biztonságosabb otthoni hálózatod lehet, a gyenge Wi-Fi-jelet pedig végre elfelejtheted.

Hirdetés

Internet nélkül ma már sokkal nehezebb bármit is elintézni, a tanuláshoz, szórakozáshoz és munkához pedig egyenesen elengedhetetlen a stabil hálózati elérés. Ehhez igazán nem kell sok, mindössze egy megbízható és kellőképpen gyors internet-szolgáltatás, valamint egy stabil otthoni hálózat.

Utóbbinak központi eleme a router, ám amennyiben nem elégszel meg az alapszolgáltatásokkal és mérsékelt sebességgel, illetve hatótávval, érdemes saját routert beszerezned és leváltanod a szolgáltatód által biztosított készüléket. 2023 végén a hívószavak a Wi-Fi 6 és 6E, a 2.5 GbE, az integrált tűzfal és vírusvédelem, na és persze a mesh, amivel nagy területeket is könnyedén lefedhetsz.

Hirdetés

Cikkünkben öt olyan routert mutatunk be, amelyek különböző ársávban kínálnak kiemelkedően jó teljesítményt és szolgáltatásokat. Már a legolcsóbb, belépőszintű modellre is igaz, hogy az átlagos szolgáltatói megoldásoknál többet kapsz mind sebességben, mint hatótávban. További extrákat is találsz a beállítások között, amelyeknek nagy hasznát veheted. Ilyen például a szülői felügyelet, a mobil applikáció és a távoli elérés, az idegen Wi-Fi-eszközök csatlakozása esetén kérhető riasztás, a vendéghálózat, komolyabb modelleknél pedig a 2,5 Gbit/s sávszélességű portok, a link-aggregáció, a 6 GHz-es Wi-Fi, a beépített vírusellenőrzés, az USB port és még sorolhatnánk.

A mesh-típusú routerek is egyre nagyobb teret nyernek és nem is olyan nehéz megkedvelni őket. A 2, 3 vagy több modulból felépülő rendszerek minden egysége képes egymással kommunikálni, így óriási területet is le tudsz fedni ezzel a technológiával úgy, hogy a Wi-Fi roamingnak köszönhetően nem kell folyton hálózatokat váltogatnod lakásod különböző pontjain, mindenhol maximális térerőt kapsz. Itt a dedikált backhaul talán a legfontosabb extra, de ez nem olcsó mulatság, továbbá jó hír, ha a beállításoknál minél több paraméterhez enged hozzáférést a rendszer.

Belépőszint: Mercusys AC12G AC1200

Mindössze alig több mint 10 ezer forintért tiéd lehet ez a pofás kis Mercusys AC12G router, amiből négy darab méretes antenna mered a magasba. A klasszikus formájú házban meglepően jó technológia rejtőzik: dual band Wi-Fi akár 867 Mb/s-os 5 GHz-es sávszélességgel, gigabites portok a hátlapon, IPTV-támogatás és egyszerűen átlátható beállítómenü. Itt aktiválhatsz vendéghálózatot, DDNS-szolgáltatást és akár távoli elérést is. Egy kisebb lakásba ideális választás, ha nem égetően fontos a Wi-Fi 6 nyújtotta extra tempó.

Ár: 10 990 Ft

Wi-Fi 6 olcsón: Xiaomi Mi Router AX3200 (DVB4314GL)

Robosztus külseje erőt sugároz, pedig egy elérhető árú modellről van szó. A 4x4 MU-MIMO technológiát támogató Mi Router AX3200 router már Wi-Fi 6-kompatibilis, kombináltan akár 3,2 Gb/s sebességre is képes, támogatja az alacsonyabb fogyasztást eredményező TWT-t, kiváló a hatótávolsága és a Xiaomi arra is előkészítette, hogy mesh-rendszerbe kapcsold további Xiaomi hálózati eszközökkel. Az AX3200-as router akár 128 eszközzel is képes egyidejűleg elbánni, támogat minden új technológiát (pl. IPv6, WPA3) és egy mobil alkalmazás is tartozik hozzá, amivel akár távolról is egyszerűen konfigurálhatod otthoni hálózatodat.

Ár: 22 900 Ft

Középkategória: ASUS TUF Gaming AX4200

Gamer dizájnt kapott az ASUS TUF Gaming AX4200 router, de ettől persze még bármely felhasználási módban megállja a helyét. A kombináltan akár 4,2 Gb/s tempóra képes hálózati központ nem csupán vezeték nélküli kapcsolatban nyújt kiemelkedőt, LAN portjai is többre képesek, mint egy átlagos routeré. A WAN oldal (ahová szolgáltatód modemjét kell csatlakoztatni) akár 2,5 Gb/s kapcsolatot is kezel, az RJ45-ös LAN portok közül kettőt pedig kombinálhatsz is a jobb párhuzamos adatátvitel érdekében. Az ASUS is támogatja a mesh-kiépítést, amiről az AiMesh technológia gondoskodik, emellett a biztonság is kiemelt figyelmet kapott az AiProtection Pro csomagnak köszönhetően. Ha gamer vagy, a játékprofiloknak is örülni fogsz, ha pedig játék és munka is menne egyszerre az otthoni hálózaton, a VPN Fusion technológiának fogod nagy hasznát venni. A routerhez természetesen mobil applikáció is tartozik, amit érdemes letölteni és használni minden tulajnak.

Ár: 44 990 Ft

Elérhető Mesh: TP-Link Deco M4 (3-Pack)

Barátságos áron szerezheted be a háromdarabos Deco M4 mesh-rendszert a TP-Linktől, ami ugyan a Wi-Fi 6-szabványt még nem támogatja, viszont stabil Wi-Fi 5-elérést képes biztosítani akár 372 m2 területen. A telepítés és beállítás a mobil applikációval végtelenül egyszerű, sőt, ugyanitt a hasznos extra funkciókat is aktiválhatod (szülői felügyelet, védelem, vendég hálózat). A rendszer több mint 100 eszközzel is könnyedén elbánik, és természetesen az egyes mesh pontokról nem hiányoznak a LAN portok sem. A Wi-Fi roaming nagyon vonzó szolgáltatás, és ezzel a szettel ezt most igen barátságos áron megtapasztalhatod.

Ár: 53 990 Ft

Csúcskategória: TP-Link Deco XE75 AXE5400 (3-Pack)

Óriásit ugrottunk árban, akkorát, hogy a gamer és egyéb robosztus routereket át is léptük, viszont megérkeztünk a profi mesh-hálózatok világába. A Deco XE75 a legújabb, 6 GHz-es Wi-Fi 6E technológiát is támogatja, ráadásul tri-band kialakítású, így dedikált backhaul rendszer gondoskodik arról, hogy a három központ között szélsebesen száguldhassanak adataink. Ez a rendszer akár 670 m2-nyi területet képes lefedni a legmodernebb netkapcsolattal, ráadásul a teljes adatforgalmat a HomeShield rendszer védi eszköztől és kliensbeállításoktól függetlenül. Nem olcsó a Deco XE75-ös rendszer, de nagyon sok évig tökéletes hálózatot biztosíthat akár többszintes családiházban is, sőt, később további Deco modulokkal bővíthető is.

Ár: 233 900 Ft

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.