Hirdetés

Ha hiányzik a Windows XP jellegzetes háttérképe, itt találod 4K-ban!



|

Csodás designokat rejt a Microsoft kevéssé ismert háttérképgyűjteménye.

Hirdetés

A nyitóképet valószínűleg még az is felismeri, aki legfeljebb csak kényszerből használt számítógépet az elmúlt 15-20 évben. Bizony, a sokak által imádott, sokak által gyűlölt Windows XP jellegzetes háttérképéről van szó, amelyet ma is sokan látnának szívesen az Asztalon.

Egy gond van csak: a mai gépek kijelzői, illetve a 4K-monitorok már bizony megbosszulják, ha valaki nem megfelelő felbontású képet választ háttérképnek.

Hirdetés

Ezen segít a Microsoft: a redmondi cégnek ugyanis van egy egészen komoly háttérkép-gyűjteménye, amiből ráadásul bárki ingyen letöltheti a kedvenceit.

A kollekcióban akadnak tematikus készletek, ilyen például a Windows-nosztalgia szett, melynek része a Windows XP Bliss fantázianevű háttérképe is.

A tájékép mellett azonban találunk a készletben fotorealisztikus képeket, amelyeket a Passziánsz játék, a Paint rajzolóprogram és a Microsoft Word virtuális asszisztense, az egész világ által kollektíven gyűlölt Clippy ihlettek.

A Microsoft háttérkép-gyűjteményéből Clippy sem maradhatott ki (Fotó: Microsoft)
A Microsoft háttérkép-gyűjteményéből Clippy sem maradhatott ki (Fotó: Microsoft)

Emellett azonban vannak olyan képgyűjtemények, amelyek például a Microsoft Design Week alkalmából, vagy a cég Pride-kampányához készültek. Akad olyan szett, amelyet a Fluent UI kezelőfelület inspirált, de olyanok is, amelyeket bizonyos Microsoft-gépekhez, például a Surface Laptop Go-hoz rajzoltak a cég grafikusai.

A képkészleteket a Microsoft háttérkép-gyűjteményéből lehet letölteni, 4K-felbontásban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.