Hirdetés

Ha már egyszer Samsung Galaxy S22-t vettél, nem érdemes meggondolnod magad



|

Van olyan ország, ahol a Samsung Galaxy S22-es sorozat készülékei pocsék választásnak bizonyulnak értékállóság szempontjából.

Hirdetés

Nemrég friss statisztikai adatok is megerősítették, hogy világszinten az Android jelentősen népszerűbb, mint az iOS, de egyben arra is rámutattak, hogy az Egyesült Államok ebből a szempontból elüt az átlagtól, arrafelé inkább az Apple készülékeit favorizálják. Ahogy egy másik felmérésből kiderül, ennek egy drasztikus következménye is van, méghozzá a  két operációs rendszert használó készülékek értékét illetően. Korábbi hasonló kutatásokat megismételve a SellCell nézett utána, mennyiért számítanak be az USA különböző üzletei bizonyos mobilkészülékeket, és kiderült, hogy az iPhone-ok sokkal jobban tartják az értéküket a versenytársaknál.

A weboldal munkatársai több mint 45 kereskedőnél érdeklődtek, hogy mennyiért számítanának be bizonyos készülékeket egy, illetve két hónappal a megjelenésük után, legyen szó újszerű, vagy csak "jó" állapotban lévő mobilokról. A tesztben az iPhone 13-as szériáját, a Google Pixel 6-os sorozat készülékeit, valamint a Samsung Galaxy S22-es termékcsalád modelljeit tekintették át.

Hirdetés

A végeredmény pedig a Samsung számára a legkevésbé hízelgő, ugyanis az S22-es sorozat tagjai veszítették a legtöbbet az értékükből: átlagosan 51,1%-kal kevesebbért vették át az üzletek a jó állapotú mobilokat, míg az újszerű állapotban lévő készülékekért 46,8 százalékkal kevesebbet fizettek. Az összes készülék közül a 128 GB-os Galaxy S22 Ultra 5G teljesített a legrosszabbul, ami átlagosan 57,5, illetve 53,8 százalékot veszített az értékéből az állapota függvényében.

Kicsivel jobban tartották az értéküket a Google Pixel 6-os mobiljai, ezeket újszerű állapotban 41,5, jó állapotban pedig 43,5 százalékkal kevesebbért tudnák beszámítani a vásárlóik. Az Apple viszont köröket vert mindkét androidos gyártóra, az iPhone 13-as sorozat tagjaiért átlagosan mindössze 16,4, illetve 19,1 százalékkal a vételár alatt fizetnek a kereskedők. A tesztben az értékét legjobban őrző mobil ennek megfelelően az iPhone 13 Pro Max 128 GB-s változata, amelynek vételárához képest átlagosan mindössze 4,7 és 3,8 százalékkal adtak kevesebbet a beszámítást végző üzletek.

Amellett, hogy az USA-ban egyébként is piacvezető az Apple, ezért évek óta fennálló trendről van szó, a beszámítási árakban beállt drasztikus különbséghez idén az is hozzájárulhatott, hogy az iPhone 13-asok gyártásában is akadtak nehézségek. Így nehezebben elérhetők a széria készülékei, mint korábban, ennek következtében pedig magasabb árak köszönthettek be a használt mobilok piacán is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.