Hirdetés

Ha még mindig gondod van az andoridos appokkal, ezt kell tenned



|

Komoly problémát okozott a napokban a Android System WebView, de szerencsére már van megoldás.

Hirdetés

A napokban komoly fejfájást okozott egy hiba az androidos mobilok tulajdonosainak, a probléma pedig egészen odáig fajult, hogy egy csomó alkalmazás (köztük például a Gmail és az Instagram) összeomlott, vagy el sem indult. 

Arra viszonylag hamar sikerült rájönni, hogy a gondot a Android System WebView nevezetű rendszeralkalmazás okozza, és akik ezt lekapcsolták, átmenetileg fellélegezhettek. Most azonban megérkezett a végleges megoldás, hivatalos frissítést kapott a Google-től a rakoncátlankodó app. 

Hirdetés

Ide kattintva éritek el ti is az Android System WebView legújabb (89.0.4389.105-ös) verzióját, ezt kell telepítenetek a Play Store-on keresztül. Nagyon fontos, hogy ha korábban letiltottad ezt az alkalmazást (és így akartad kikerülni a hibát), akkor most nem frissül automatikusan, ezért az előbbi linkre kattintva neked kell mindezt manuálisan megtenned - a frissítés gomb ilyenkor előbb még "engedélyezés" feliratra vált, de ez gyakorlatban annyi különbséget jelent, hogy nem egyszer, hanem kétszer kell rákattintani.

Tiltás után tehát a pontos menet: előbb engedélyezés, majd frissítés, ahogy ez az alábbi képen is látható.

Ugyanez a helyzet akkor is, ha a hiba kiküszöbölésének érdekében nemes egyszerűséggel törölted az applikációt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.